Φρένο από την κυβέρνηση στον εκσυγχρονισμό του Amber Alert - iefimerida.gr

Φρένο από την κυβέρνηση στον εκσυγχρονισμό του Amber Alert

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερωτηματικά εγείρει η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών, και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη να απορρίψει την επέκταση του Amber Alert.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο κ. Σπίρτζης απέρριψε την απόφαση χρηματοδότησης του «Χαμόγελου του Παιδιού» για επέκταση του Amber Alert, έργο ύψους 725.000 ευρώ, από το πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση.

Η πράξη με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert) αποτελεί επέκταση του αντίστοιχου εθνικού προγράμματος που έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις στα Βαλκάνια.

Η πρόταση ωστόσο αξιολογήθηκε αρνητικά στα ακόλουθα κριτήρια:

«Η πράξη είναι μη χωροθετούμενη, ασαφής και δεν πληροί τις προϋποθέσεις χρονοδιαγράμματος που έχουν τεθεί και εφαρμόζει μέχρι σήμερα η ΕΥΔ.ΕΠ.ΨΣ. Ειδικότερα, η πράξη δεν είναι δυνατόν να χωροθετηθεί όπως προϋποθέτει η Πρόσκληση 58, καθώς η διασυνοριακότητα με τη γειτονική Βουλγαρία δεν αποκλείει την ενδεχόμενη συνεργασία και με άλλες δομές του συλλόγου σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας. Δεν είναι εφικτή η χωροθετούμενη αναβάθμιση της πλατφόρμας μόνο για τις 8 περιφέρειες του ΨΣ, ενώ τα οχήματα δράσης δυνητικά δεν μπορούν να περιορίσουν τη δράση τους σε συγκεκριμένες μόνο περιφέρειες.

Επιπλέον η πράξη κρίνεται ως ασαφής ως προς την περιγραφή του φυσικού αντικειμένου και τον παραδοτέων της. Τέλος, ο υπολογισμός του χρονοδιαγράμματος της πράξης, υπολογίζοντας και τους χρόνους της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεπερνάει το χρονικό ορόσημο λήξης της πράξης, ήτοι την 31/10/2015»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ