Μέτρα από το Facebook μετά τον σάλο για το απόρρητο - iefimerida.gr

Μέτρα από το Facebook μετά τον σάλο για το απόρρητο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τo Facebook υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών του, μετά τον σάλο που προκάλεσαν σχετικές καταγγελίες στην Αυστραλία.

Όπως κατήγγειλε ο ειδικός σε θέματα Facebook Νικ Καμπρίλοβιτς ακόμα κι αν εμείς «αποσυνδεθούμε» από την συγκεκριμένη σελίδα, η σελίδα δεν «αποσυνδέεται ποτέ από εμάς».

Οι τελευταίες αποκαλύψεις εξόργισαν τους χρήστες του Facebook κι εκείνους που τάσσονται υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι οποίοι επιτέθηκαν στους δημιουργούς της σελίδας απαιτώντας εξηγήσεις.

Οι δημιουργοί της σελίδας αρνήθηκαν κατηγορηματικά το γεγονός ότι το Facebook καταγράφει συστηματικά τα στοιχεία των χρηστών (με τη μορφή των cookies) όταν εκείνοι επισκέπτονται άλλες σελίδες ή απλά σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στον χείμαρρο των αλλαγών της ιστοσελίδας με πιο πρόσφατη την εφαρμογή «Timeline» στην οποία οι χρήστες μπορούν να δουν με χρονολογική σειρά τις κινήσεις τους στο Facebook, καθώς και να ανακαλύψουν εκείνους που τους αφαίρεσαν από τη «λίστα των φίλων» τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ