Goldman Sachs: Εκαναν «φτερά» 6 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα - iefimerida.gr

Goldman Sachs: Εκαναν «φτερά» 6 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στον Απρίλιο έχουν σημειωθεί εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες που φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ, εκτιμά η Goldman Sachs.

Η επενδυτική τράπεζα τοποθετεί συνολικά τις εκροές μετρητών από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε 33 δισ. από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το δελτίο της Goldman Sachs, στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, οι ελληνικές τράπεζες έχασαν 27 δισ. ευρώ καταθέσεων, ενώ η αύξηση της επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA) κατά 5,6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο υποδηλώνει ότι οι εκροές μπορεί να έχουν εκ νέου επιταχυνθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Απριλίου.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συσχετίζει την αύξηση του ορίου του ELA με την ταχύτητα μείωσης των καταθέσεων και το ύψος των εκροών. Όπως αναφέρει οι εκροές καταθέσεων ανήλθαν στα 2,5 δισ. ευρώ το Μάρτιο από 7,9 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ η αύξηση του ELA ήταν 3 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ το Μάρτιο και το Φεβρουάριο, αντίστοιχα.

Η Goldman Sachs σημειώνει πως οι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν πρόσβαση σε διαθέσιμα ενέχυρα 115 Goldman Sachs στο πλαίσιο του ELA (σε τιμές τοις μετρητοίς), κάτι που όπως αναφέρει τους επιτρέπει να έχουν ένα απόθεμα ρευστότητας 40 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ