Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα τσιγάρο να κρέμεται από τα χείλη της η Κοκό Σανέλ κάνει διορθώσεις σε ένα φόρεμα που έχει σχεδιάσει, στο στούντιό της στο Παρίσι.

Η φωτογραφία που βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα αποκαλύπτει τον τρόπο που δούλευε η διάσημη σχεδιάστρια. Σε αυτή φαίνεται να φοράει ό, τι την έκανε να ξεχωρίσει. Σειρές από τα αγαπημένα της μαργαριτάρια κρέμονται από το λαιμό της, ένα σακάκι σήμα κατατεθέν του διάσημου οίκου της δείχνει ζηλευτό πάνω της, και φυσικά ένα καπέλο από αυτά που δεν αποχωριζόταν ποτέ.

Αυτή η εικόνα μαζί με κάποιες ακόμα θα κυκλοφορήσουν στο νέο βιβλίου του φωτογράφου Ντάγκλας Κίρκλαντ, Κοκό Σανέλ: Τρεις Εβδομάδες/1962. Ο ίδιος στα 27 του χρόνια είχε περάσει ακριβώς 21 μέρες με τη μεγάλη σχεδιάστρια.

Στις 144 σελίδες η Κοκό, στην ηλικία των 79 τότε χρόνων, εμφανίζεται στο διαμέρισμά της στο Ritz, στο στούντιο όπου ετοιμάζει τη νέα της κολεξιόν και σε ένα ταξίδι της στις Βερσαλίες.

Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο Κίρκλαντ, που σήμερα είναι 80ετών , γράφει: Τα μαλλιά της «mademoiselle» (δεσποινίδος) ήταν μαύρα κάτω από ένα καπέλο που δεν είδα ούτε μία φορά να βγάζει από το κεφάλι της. Τα χαρακτηριστικά της έντονα και φαινόταν αποφαστιστική.

«Στα 79 της είχε ακόμα άψογη στάση σώματος και στεκόταν όρθια σαν μπαλαρίνα. Δεν θα ζύγιζε πάνω από 40 κιλά και κινούνταν στον χώρο με απίστευτη ενέργεια. Όλοι της έδειχναν απόλυτο σεβασμό. Έκανε δογματικές δηλώσεις και δε θυμάμαι ποτέ να διαφώνησα μαζί της», αναφέρει ο Κίρκλαντ που όπως θυμάται φοβόταν επειδή κανείς στη Γαλλία δε μίλαγε αγγλικά.

Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

“Salut” του είχε πει η ταλαντούχα σχεδιάστρια όταν τη συνάντησε. Ο ίδιος πάγωσε, εκείνη όμως του απάντησε μιλώντας σε άπταιστα αγγλικά: Μόλις σου είπα γεια.

Μετά τη συνάντησή του, τη συνόδευε παντού και είδε την τελευταία της κολεξιόν να ολοκληρώνεται. Η ίδια η σχεδιάστρια ήταν εκείνη που τον έκανε να γνωρίσει τη γαλλική κουλτούρα και να μάθει γαλλικά, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα να γνωρίσει και να παντρευτεί μία Γαλλίδα.

Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η τελευταία φωτογραφία που τράβηξε την σχεδιάστρια ήταν στο ταξίδι της στις Βερσαλίες. «Καθώς περπατούσαμε, η καλοκαιρινή μέρα έγινε πιο κρύα και γκρίζα με αποτέλεσμα να αρχίσει να ψιλοβρέχει. Πρόσφερα στην «mademoiselle» το αδιάβροχό μου, το οποίο έβαλε στους ώμους της μετατρέποντάς το σε μία κομψή κάπα. Καθώς ο χρόνος μας έφθανε στο τέλος του κοίταξα πίσω στο γριζάρισμα του φωτός και είδα τη μικρή της φιγούρα από μακριά. Αναρωτήθηκα πως μπορεί ένας τόσο μικρός άνθρωπος να έχει τόση εξουσία. Σήκωσα την κάμερά μου ήσυχα και τράβηξα μία τελευταία φωτογραφία που ήταν και η τελευταία μου εικόνα από την Κοκό Σανέλ».

Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ο Ντάγκλας Κίρκλαντ

Μια μέρα με την Coco Chanel -Αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας της μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ