Ειδικά κλιμάκια κατά της εισφοροδιαφυγής ετοιμάζει ο Στρατούλης - iefimerida.gr

Ειδικά κλιμάκια κατά της εισφοροδιαφυγής ετοιμάζει ο Στρατούλης

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις ασφαλιστικών Ταμείων να συγκροτούν κλιμάκια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή ο Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους εργαζομένων στο ΙΚΑ, τα ειδικά κλιμάκια θα διενεργούν «επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους» και θα στελεχωθούν «με τη συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως περιμένει την έγκριση της κυβέρνησης για «εκατοντάδες προσλήψεις» μέσα στο 2015, αλλά και την επαναφορά περίπου 150 εργαζομένων, που απολύθηκαν μέσω διαθεσιμότητας.

«Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, εξηγώντας πως η τροπολογία που αναστέλλει τις σχετικές «μνημονιακές διατάξεις» έχει ήδη σταλεί στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ