Από τη Σητεία, στη φρίκη του Νεπάλ: Η 25χρονη Κλειώ που έζησε τον φονικό σεισμό γύρισε στην Αθήνα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Από τη Σητεία, στη φρίκη του Νεπάλ: Η 25χρονη Κλειώ που έζησε τον φονικό σεισμό γύρισε στην Αθήνα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οποιος έχει δει έστω και ένα βίντεο ή μία φωτογραφία, αντιλαμβάνεται τη φρίκη που προκάλεσε στο Νεπάλ ο φονικός σεισμός των 7,9 Ρίχτερ. Η Κλειώ Ρουσσομουστακάκη όμως την έζησε.

Η 25χρονη φοιτήτρια από τη Σητεία, κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης, επιστρέφοντας από το Νεπάλ όπου είχε εγκλωβιστεί μετά από τον καταστροφικό σεισμό, που άφησε πίσω του πολλές χιλιάδες νεκρούς. Εκεί, όπου αντίκρισε εικόνες τις οποίες δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή της, όπως είπε.

«Το σεισμό πρώτα τον ακούς, μετά τον νιώθεις και μετά ακούς τις φωνές του κόσμου. Είναι αρκετά σοκαριστική εμπειρία», είπε η Κλειώ Ρουσσομουστακάκη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου την περίμενε η θεία της με μία αγκαλιά λουλούδια.

Η 25χρονη φοιτήτρια είχε ταξιδέψει στο Νεπάλ με την αδερφή της και την παρέα της, για τις διακοπές του Πάσχα. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στην απόφαση να μείνει εκεί, προκειμένου να διδάξει εθελοντικά αγγλικά σε ένα ορεινό χωριό των Ιμαλαΐων. Εκεί ήταν όταν «χτύπησε» ο Εγκέλαδος.

«Επικρατεί ένας χαμός στο Νεπάλ. Χρειάζονται βοήθεια. Θέλουν γιατρούς, μηχανικούς, δωρεές. Οποιος μπορεί να βοηθήσει...», είπε η νεαρή Κρητικιά, που δεν ξεχνά τι άφησε πίσω της. «Ο κόσμος βρίσκεται έξω, σε σκηνές, βρέχει... Οι συνθήκες είναι τραγικές».

Οπως διηγείται, δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας, καθώς στο χωριό που βρισκόταν δεν υπήρχαν θύματα ή μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ αμέσως μετά έγινε διακοπή ρεύματος. Χρειάστηκε να περπατήσει πάνω από δύο ώρες μέχρι την κοντινότερη πόλη, για να καταφέρει να μιλήσει με τους δικούς της ανθρώπους και να τους καθησυχάσει.

«Οι χειρότερες ημέρες ήταν εκείνες που ακολούθησαν, με τους διαρκείς μετασεισμούς. Ημασταν συνεχώς σε ετοιμότητα, δεν μπορείς να κοιμηθείς...». Ο σεισμός προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, ενώ το αεροδρόμιο της Κατμαντού έκλεισε. Με τη βοήθεια του Ελληνα πρόξενου η ίδια και ο φίλος της κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, από όπου αναχώρησαν την Τρίτη.

Αν και μόλις ξέφυγε από τη φρίκη, η 25χρονη έχει ήδη στο μυαλό της το επόμενο ταξίδι της εκεί. «Θα ήθελα να ξαναγυρίσω στο Νεπάλ, ειδικά στο χωριό που βρισκόμουν. Ηταν μία συγκλονιστική εμπειρία. Αυτός ο λαός είναι από τους πιο αγνούς αυθεντικούς φιλόξενους που έχω δει στη ζωή μου», τόνισε.

Από τη Σητεία, στη φρίκη του Νεπάλ: Η 25χρονη Κλειώ που έζησε τον φονικό σεισμό γύρισε στην Αθήνα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ