Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Συνοδεύεται από ξινούτσικο πρόβειο γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (από σπάλα)
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό φλυτζι λευκό ποιοτικό κρασί
  • Μισή κουταλίτσα ζάχαρη
  • Φρέσκος μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κάνουμε μια κλασική συνταγή για κοκκινιστό κρέας
  • Πλένουμε καλά και κόβουμε το κρέας σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας, σκέτο
  • Τότε ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Ροδίζουμε για 5 λεπτά
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε ντομάτες ψιλοκομμένες (ή στο μούλτι), ζάχαρη
  • Τώρα μετακομίζουμε όλα αυτά σε χύτρα
  • Βάζουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε 40 λεπτά να βράσει και να ευωδιάσει
  • Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια
  • Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, καλά
  • Οταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες
  • Αλάτι και πιπέρι στο φαγητό
  • Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη
  • Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγο μαϊντανό από πάνω
  • Συνοδεύουμε το πιάτο με πρόβειο, γνήσιο γιαούρτι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μοσχαράκι μελιτζάνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ