Σαγόνι από προϊστορικό θαλάσσιο τέρας βρήκε στο χωράφι του Αυστραλός αγρότης [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαγόνι από προϊστορικό θαλάσσιο τέρας βρήκε στο χωράφι του Αυστραλός αγρότης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα κι αν έχει πεθάνει εδώ και 110 εκατομμύρια χρόνια, οι εικόνες του και μόνο προκαλούν ρίγος φόβου, αφού η κάτω γνάθος του ήταν μεγαλύτερη από άνθρωπο. Ο λόγος για το προϊστορικό θαλάσσιο κήτος Κρονόσαυρο, του οποίου το σαγόνι βρήκε στο χωράφι του Αυστραλός αγρότης.

Ο Ρόμπερτ Χάκον πήγε στο χωράφι του στο δυτικό Κουίνσλαντ για να ψεκάσει τα ζιζάνια, όταν παρατήρησε κάτι να βγαίνει από το έδαφος. Η πρτόσφατη ξηρασία στην περιοχή είχε σκοτώσει το γρασίδι και έκανε τις προηγουμένως κρυμμένες πέτρες ορατές.

Ετσι ο Χάκον είδε στο φως ένα παράξενο πέτρωμα που του τράβηξε την προσοχή. Οπως δήλωσε ο ίδιος στο ABC: «Καθάρισα μερικές πέτρες γύρω με τα πόδια μου, κοίταξα λίγο και σκέφτηκα “Θεέ μου, τι βρήκα;” Ηταν τόσο τέλειο. Ήταν ακριβώς σαν να είχε σκοτωθεί μερικές εβδομάδες πριν.»

Η ανακάλυψη του Χάκον ήταν το πιο άθικτο σαγόνι Κρονόσαυρου που βρέθηκε ποτέ. Η κάτω γνάθος είναι 1,6 μέτρα αλλά πιστεύεται ότι προέρχεται από νεαρό εκπρόσωπο του είδους.

Οι Κρονόσαυροι κολυμπούσαν στις θάλασσες κατά τη διάρκεια της Ιουρασικής και Κρητιδικής Περόδου. Αυτό που βρήκε ο Χάκον, ήταν ένα είδος που ζούσε στην ενδοχώρα της θάλασσας, η οποία πλέον αποτελεί την κεντρική Αυστραλία.

Σαγόνι από προϊστορικό θαλάσσιο τέρας βρήκε στο χωράφι του Αυστραλός αγρότης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σαγόνι από προϊστορικό θαλάσσιο τέρας βρήκε στο χωράφι του Αυστραλός αγρότης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Σαγόνι από προϊστορικό θαλάσσιο τέρας βρήκε στο χωράφι του Αυστραλός αγρότης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ