Πλασκοβίτης: «Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποσοστό των αποδείξεων» - iefimerida.gr

Πλασκοβίτης: «Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποσοστό των αποδείξεων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση για το πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψουν οι φορολογούμενο για το οικονομικό έτος 2011, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, απαντώντας επί της ουσίας στον θόρυβο που ξέσπασε από τις χτεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλασκοβίτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», το ποσοστό αποδείξεων σε σχέση με το εισόδημα θα αυξηθεί, προκειμένου να μειωθούν οι επιστροφές φόρου, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα επίσημη απόφαση αφού αυτό θα γίνει με το νομοσχέδιο για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών μέσα στον Οκτώβριο:

«Το ποσοστό θα είναι λογικό, και θα προκύπτει στατιστικά από ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει» σημείωσε ο κ. Πλασκοβίτης και υπογράμμισε ότι «το κίνημα των αποδείξεων πέτυχε, αλλά δεν μπορούμε δημοσιονομικά να αντέξουμε επιστροφές».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο χτεσινό παράδειγμα για συγκέντρωση αποδείξεων στο 60% του εισοδήματος που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στη χτεσινή συνέντευξη τύπου, ο κ. Πλασκοβίτης τόνισε ότι ο υπουργός έδωσε απλώς «ένα παράδειγμα».

Έτοιμες οι ψηφιακές κάρτες για τις αποδείξεις

Για τις κάρτες με τις οποίες θα γίνεται ψηφιακά η καταγραφή των αποδείξεων (μέτρο στο οποίο αναφέρθηκε χτες ο υπουργός Οικονομικών), ο κ. Πλασκοβίτης είπε ότι είναι έτοιμες και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διάθεση τους στους πολίτες από τις τράπεζες. Τόνισε όμως οι ψηφιακές κάρτες δεν καταργούν προς το παρόν την υποβολή χάρτινων αποδείξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ