Καραμούζης (Eurobank): Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους - iefimerida.gr

Καραμούζης (Eurobank): Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είμαστε μπροστά σε συμφωνία σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, την εκτίμησή τους ότι σύντομα θα αρθεί η αβεβαιότητα και θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της Eurobank κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Οι τράπεζες επηρεάστηκαν από την αβεβαιότητα, ωστόσο οι πρόσφατες ανακοινώσεις κυρίως του πρωθυπουργού για την επίτευξη συμφωνίας, δίκαιης και επωφελούς, με τους εταίρους, θα ανοίξει τον δρόμο προς την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανακούφιση της κοινωνίας αλλά και την ανάπτυξη των τραπεζών», τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης και πρόσθεσε:

«Με το τέλος της αβεβαιότητας είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και οι τιμές των μετοχών θα αυξηθούν.

Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί 2-3 φορές και η αξία της περιουσίας του Δημοσίου. Η απάντηση στα προβλήματα είναι η ανάπτυξη μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Η ανάπτυξη θα εξαλείψει φαινόμενα όπως η ανεργία, η φτώχεια αλλά και το μη διαχειρίσιμο λόγω μεγέθους χρέος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είμαστε μπροστά σε συμφωνία. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Ο μόνος δρόμος είναι αυτό που περιέγραψε και με τις χθεσινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός».

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση των καταθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μετά από δύο μήνες εκροών ενώ επεσήμανε ότι ανακόπηκε το ίδιο δίμηνο η δημιουργία νέων καθυστερήσεων που είχε ξεκινήσει από το Δεκέμβριο και εντάθηκε τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Ο κ. Καραβίας τόνισε ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και σημείωσε ότι η Eurobank έχει υπερεπάρκεια ενεχύρων για χρήση στον ELA.

H συνέλευση ενέκρινε την εκλογή των ανώτατων γενικών διευθυντών Θεόδωρου Καλαντώνη και Σταύρου Ιωάννου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο αύξησε τον αριθμό των μελών σε 12 από 10 που ήταν προηγουμένως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ