Μέρκελ: «Με βρίζουν ακόμα και στη Γερμανία για τα σκληρά μέτρα της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Με βρίζουν ακόμα και στη Γερμανία για τα σκληρά μέτρα της Ελλάδας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοκριτική και νέα επίθεση φιλίας στη χώρα μας έκανε χτες το βράδυ η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, φτάνοντας στο σημείο να παραδεχτεί ότι ακόμα και στη Γερμανία την... βρίζουν για τα μέτρα που ζητά από την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΤ, η κα. Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά:

«Ίσως υπήρξα μερικές φορές πολύ αυστηρή και ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα με θεωρούν υπεύθυνη για το γεγονός ότι η χώρα αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα. Είμαι αναγκασμένη να ζήσω με αυτά. Ακόμα και στη Γερμανία με βρίζουν».

Η κα Μέρκελ επέμεινε πάντως ότι όλα αυτά γίνονται «για το καλό της Ελλάδας» και επανέλαβε αυτό που είχε πει πρόσφατα ότι θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ισχυρή.

Μιλώντας σε πιο προσωπικό επίπεδο η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι θεωρεί την Ελλάδα «μια θαυμάσια χώρα», θύμισε ότι πολλοί Έλληνες ζουν στη Γερμανία και κατέληξε λέγοντας ότι «όλοι ανήκουμε στην Ευρώπη, ακόμα και αν είμαστε καμιά φορά αυστηροί».

Τέλος, η Γερμανίδα καγκελάριος θυμήθηκε τη νεότητά της και αποκάλυψε ότι κατά τη φυλάκιση του Μίκη Θεοδωράκη από τη χούντα έστελνε κάρτες ζητώντας την απελευθέρωσή του:

«Τότε από την Ανατολική Γερμανία στέλναμε κάρτες ζητώντας την απελευθέρωσή του» ανέφερε και σημείωσε ότι οι κάρτες ήταν γραμμένες στα ελληνικά από την μητέρα της που είχε διδαχθεί στο γυμνάσιο Αρχαία Ελληνικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ