Σταθάκης: Είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε συμφωνία

Την εκτίμηση πως η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία έκανε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Real FM.

«Πιστεύω ότι είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Νομίζω ότι έχει γίνει η βασική προεργασία και σε τεχνικό επίπεδο», απάντησε ο υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση αν έχει την αίσθηση πως οι δυο πλευρές αρχίζουν να συγκλίνουν μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Και φυσικά διαφαίνεται ότι μετά βεβαιότητας υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε», προσέθεσε.

Ερωτηθείς πόσο αισιόδοξος είναι για το ένα η συμφωνία θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα τόνισε πως «νομίζω ότι ο χαρακτήρας της συμφωνίας διατηρεί τη βασική αρχή τουλάχιστον της δικής μας κυβέρνησης ότι η βασικότερη κόκκινη γραμμή είναι να μην υπάρχουν μέτρα που επιτείνουν την ύφεση. Αυτή η γραμμή είναι πάνω σε μια στέρεα βάση, πάνω στην οποία έχουμε οδηγηθεί σε συμφωνία στα θέματα, στα οποία συμφωνούμε», καταλήγοντας:

«Υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σε μια σειρά από θέματα που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα, αλλά αυτά δεν θα περιληφθούν στη μεταβατική απόφαση που θα ληφθεί άμεσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Σταθακης συμφωνία εταίροι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ