«Ναι» από το Συμβούλιο Επικρατείας στην Ελληνικός Χρυσός για κατασκευή εργοστασίου στις Σκουριές - iefimerida.gr

«Ναι» από το Συμβούλιο Επικρατείας στην Ελληνικός Χρυσός για κατασκευή εργοστασίου στις Σκουριές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός για την κατασκευή εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Η εταιρεία είχε προσφύγει στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης) με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της το 2013.

Το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1449/2015 απόφασή του έκρινε ότι με μη νόμιμη αιτιολογία απορρίφθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας το αίτημα της Ελληνικός Χρυσός για την κατασκευή εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στις Σκουριές.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι για την ανέγερση βιομηχανικών μονάδων και άλλων υποστηρικτικών της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων, που χωροθετούνται μέσα στην μεταλλευτική παραχώρηση (όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση η μονάδα εμπλουτισμού των μεταλλευμάτων) δεν ισχύουν οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού ούτε και το Προεδρικό Διάταγμα του 1985 περί ελάχιστου προσώπου γηπέδου επί κοινοχρήστου δρόμου, αλλά αποκλειστικά οι σχετικές διατάξεις του Μεταλλευτικού Κώδικα.

Πάντως, οι σύμβουλοι Επικρατείας διευκρινίζουν ότι η νομοθεσία ορίζει ότι οι άδειες αυτές δύνανται να χορηγούνται κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ