Βusiness Insider: Γιατί ο Βαρουφάκης θυμίζει τον Μπαλοτέλι - iefimerida.gr

Βusiness Insider: Γιατί ο Βαρουφάκης θυμίζει τον Μπαλοτέλι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ξεκίνημα της εβδομάδας για τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν κακό. Αυτό σημειώνει το Business Insider σε άρθρο του για το κλίμα στο Eurougroup και το... μαστίγωμα που ακολούθησε στον Ελληνα ΥΠΟΙΚ, το βαρύ κλίμα για εκείνον σε Βρυξέλλες και Αθήνα και την απομόνωση που βιώνει.

Αίσθηση προκαλεί και η παρομοίωση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον σταρ των γηπέδων Μάριο Μπολοτέλι.

Το άρθρο του Business Insider, με τίτλο «Το σύμπαν εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη», έχει ως εξής:

«Για τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά.

Σύμφωνα με τους Financial Times ο Βαρουφάκης είναι εξαιρετικά απομονωμένος και o πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επικοινώνησε και διαπραγματεύτηκε άμεσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρακάμπτοντας το υπουργείο Οικονομικών.
Η Ελλάδα ήλπιζε ότι θα πάρει τα 7,2 δισ. ευρώ της δόσης από το πακέτο διάσωσης κατά το Eurogroup στη Ρίγα που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η Αθήνα δεν φαίνεται να βρίσκεται σε κανένα σημείο κοντά σε μια αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία με τους Ευρωπαίους πιστωτές της.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος, σπάζοντας το πρωτόκολλο, μίλησε στο Bloomberg και περιέγραψε τα όσα έγιναν στο Eurogroup: ''Ολοι οι υπουργοί του είπαν: Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η αίσθηση και των 18 (σ.σ. υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης) ήταν ακριβώς η ίδια. Δεν υπήρχε καμία απόκλιση''.

Ο Βαρουφάκης γίνεται γρήγορα-γρήγορα ο Μάριο Μπαλοτέλι των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια του περασμένη Σαββατοκύριακου έγραψε (σ.σ. στο Twitter) ένα απόσπασμα από τον Ρούσβλετ ''Είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα και καλωσορίζω το μίσος τους'' το οποίο μοιάζει σαν μια πιο φλύαρη εκδοχή αυτού που είχε πει πιο ''σύντομα'' ο σταρ του ιταλικού ποδοσφαίρου ''Γιατί πάντα εγώ''.

Οι αναλυτές έχουν λίγο πολύ κοινή άποψη για το πώς έχει η κατάσταση. Ο Τζιμ Ριντ της Deutsche Bank, νωρίτερα σήμερα είπε: ''Οσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις οι συζητήσεις Ελλάδας και ΕΕ βρίσκονται ακόμη σε αδιέξοδο μετά τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στη Ρίγα. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απομονώνεται όλο και περισσότερο, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Αθήνα, η οποία ώθησε τους ξένους αξιωματούχους να παρακάμψουν τον υπουργό Οικονομικών στις επερχόμενες συνομιλίες για το Χρέος.

Ο Κρις Σικλούνα τουDaiwa Capital σημειώνει: «Η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τη διαμόρφωση αποδεκτών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εντάθηκε, μετά το σφυροκόπημα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Παρασκευής.

Ο Μάικλ Εβερι της Rabobank σημειώνει: ''Η ροή των ειδήσεων όσον αφορά την Ελλάδα ήταν αξιοσημείωτη και το Σαββατοκύριακο, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ''μαστιγώνουν'' τον Ελληνα ομόλογό τους λέγοντας ότι ''σπαταλά χρόνο''. Ο κ. Βαρουφάκης τους απάντησε χρησιμοποιώντας το Twitter με τη φράση του Ρούσβελτ ''Είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα και καλωσορίζω το μίσος τους''. Σαφώς οι εντάσεις σε αυτό το μέτωπο θα συνεχιστούν και μάλιστα αυξανόμενες καθώς πλησιάσει η ώρα της πληρωμής των δανείων από πλευράς της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, χωρίς συμφωνία διάσωσης η Ελλάδα μπορεί μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο να έχει ξεμείνει από μετρητά για τη κάλυψη της αποπληρωμής του χρέους. Το αν ο Βαρουφάκης θα βρίσκεται τότε στη θέση του είναι ένα αναπάντητο ερώτημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Μάριο Μπαλοτέλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ