Ρωμανιάς: Δεν κάνουμε πίσω -Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

Απάντηση στις διαρροές πως η κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει μια ενδιάμεση συμφωνία, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιφέρει μειώσεις στις υψηλές επικουρικές επιχείρησε να δώσει ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο κ. Ρωμανιάς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι η πίεση των δανειστών αναφορικά με το ασφαλιστικό είναι μεγάλη, αλλά το ίδιο μεγάλη είναι και η αντίσταση της κυβέρνησης.

«Η πίεση που υπάρχει είναι δεδομένη και η άρνηση η δική μας σε αυτή την πίεση είναι εξίσου δεδομένη, Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε διάκριση αν η επικουρική είναι τόση θα κάνουμε περικοπή και αν δεν είναι δεν θα κάνουμε. Για όλες τις επικουρικές δεν υπάρχει περικοπή. Είναι σαφές. Αυτοί μπορούν να πιέζουν εμείς ανθιστάμεθα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Εμείς, οι οδηγίες που έχουμε πάρει στο υπουργείο Εργασίας είναι σαφείς, δεν κάνουμε πίσω. Σε ό,τι αφορά στις μειώσεις των συντάξεων -και των κύριων και των επικουρικών- δεν κάνουμε πίσω» ξεκαθάρισε ο κ. Ρωμανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ