Μεγάλη νίκη για τον Ηραλή επί της ΑΕΚ με σκορ 2-1 στα πλέι-οφ της Football League [βίντεο]

Ο Ηρακλής σημείωσε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο» με σκορ 2-1 και ξεκίνησε με το δεξί τη διαδικασία των πλέι-οφ της ανόδου της Football League, πιάνοντας την Ένωση στους 10 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε αργό τέμπο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν δειλά-δειλά να βγουν στην επίθεση. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που απείλησε πρώτος και ουσιαστικά στην πρώτη του ευκαιρία βρήκε και δίχτυα. Ο Τσιλιανίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Πασάς πρόλαβε τον Λαμπρόπουλο και με ωραία προβολή νίκησε τον τον Ανέστη για το 1-0. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και στο 20' έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Πλατέλλα. Ο ίδιος παίκτης ήταν τελικά αυτός που επτά λεπτά μετά «σέρβιρε» για τον Αραβίδη και αυτός με ωραία κίνηση και πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, ισοφάρισε σε 1-1. Όμως η Ένωση εξακολουθούσε να είναι νευρική και στο 34΄ένα τραγικό λάθος του Ανάκογλου έδωσε τη δυνατότητα στον Περόνε να κλέψει την μπάλα, να περάσει τον Ανέστη και να δώσει ξανά προβάδισμα στον «Γηραιό».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 47' και την ΑΕΚ να απαντά στο 51' όταν ο Αραβίδης δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας έπειτα από γύρισμα του Μπαρμπόσα. Ενώ στο 60' η Ένωση ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Πλατέλλα από τον Σαραμαντά. Ο Ηρακλής βρήκε κενούς χώρους και μέσα σε δύο λεπτά (70'-71') έφτασε μια ανάσα από ένα 3ο γκολ που θα έβαζε οριστικό τέλος στο παιχνίδι. Στο τελευταίο 15λεπτο, η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά και έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία και το βαθμό, όταν ο Ντούνης ευνοήθηκε από τις κόντρες στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως το πλασέ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ηρακλής διατήρησε το 2-1 μέχρι τέλους υποχρεώνοντας την ΑΕΚ στην πρώτη της φετινή ήττα στη σεζόν.

Συνθέσεις
Ηρακλής: Χουαντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Τσιλιανίδης, Ιντζόγλου, Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Πασάς, Μπαρτολίνι
ΑΕΚ: Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Ζόριτς, Πλατέλλας, Αραβίδης

Αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Παναχαϊκή-ΑΕΛ 2-3
(45’ πεν. Κυβελίδης, 59’ Κοντοχρήστος - 51’ Μπόγιοβιτς, 63’ Νεμπεγλέρας, 87’ Γιάντσης)
Ηρακλής-ΑΕΚ 2-1
(12’ Πασάς, 34’ Περόνε - 27’ Αραβίδης)

Βαθμολογία
1.ΑΕΚ 10
2.Ηρακλής 10
4.ΑΕΛ 3
3.Απόλλων Σμύρνης 1
5.Ολυμπιακός Βόλου 1
6.Παναχαϊκή 0

Επόμενη (2η) αγωνιστική (4/5/15)
ΑΕΚ-Παναχαϊκή
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής
Λάρισα-Απόλλων Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηρακλής αεκ πλει-οφ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ