Τσίπρας: Βιώνουμε μια σοκαριστική πραγματικότητα στο Αιγαίο – Η ΕΕ να βρει ανθρώπινη λύση [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσίπρας: Βιώνουμε μια σοκαριστική πραγματικότητα στο Αιγαίο – Η ΕΕ να βρει ανθρώπινη λύση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δηλώσεις στις κάμερες έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισερχόμενος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ««H τραγωδία στη Λαμπεντούζα και η τρομακτική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Αιγαίο, υπογραμμίζουν την ανάγκη να αναπτύξει η ΕΕ μια αποτελεσματική και ανθρώπινη πολιτική για τη μετανάστευση, στη βάση της αλληλεγγύης, ιδίως για τα μεσογειακά κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Μέρκελ: Προτεραιότητά μας να σωθούν ανθρώπινες ζωές

Την προτεραιότητα της ΕΕ να βρεθούν τρόποι ώστε να εκλείψει η παράνομη μετανάστευση τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά την είσοδό της στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών που αναμένεται να ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή.

Από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε ότι προτεραιότητα της ΕΕ είναι να βρεθούν τρόποι για να εκελείψει η παράνομη μετανάστευση.

«Μπροστά στην πρωτοφανή καταστροφή που συνέβη τελευταία στη Μεσόγειο, όταν 950 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, προκύπτει το ερώτημα: Πώς πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης;» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος για να προσθέσει «Προτεραιότητα να ανακόψουμε τις δουλειές των δουλεμπόρων. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος και να δοθούν κονδύλια».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ, φθάνοντας στην Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ότι το μεταναστευτικό αποτελεί ευρωπαϊκό ζήτημα σημειώνοντας ότι «Εχουμε κοινή ευθύνη να το λύσουμε. Προτεραιότητα να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων».

Πρόσθεσε, πάντως, πως αρχικός στόχος είναι ο εντοπισμός των διακινητών και η διάλυση του δικτύου τους επισημαίνοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί ο κόσμος είναι να μην μπει στο πλοίο».

«Πραγματικές αιτίες είναι η φτώχεια, ο πόλεμος και η αστάθεια σε αυτές τις περιοχές» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι θα ήταν ψευδαίσθηση εάν κάποιος πίστευε ότι σήμερα θα βρεθεί λύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ