«Η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο και όχι οι κυβερνήσεις» [βίντεο] - iefimerida.gr

«Η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο και όχι οι κυβερνήσεις» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφοπλιστικά ειλικρινής εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο BBC ο ανεξάρτητος χρηματιστής Αλέσιο Ραστάνι, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ο κόσμος κυβερνάται από την Goldman Sachs και όχι από τις κυβερνήσεις».

Παράλληλα, ο Ραστάνι προέβλεψε την κατάρρευση του ευρώ, και μάλιστα με άσχημο τρόπο, ενώ επισήμανε ότι χρηματιστές - συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου - και μεγάλοι οικονομικοί οργανισμοί όχι απλώς δεν ενδιαφέρονται για τα σχέδια διάσωσης, αλλά αντίθετα περιμένουν πως και πως μια δυσμενή κατάσταση για να βγάλουν περισσότερα χρήματα.

Επίσης, προειδοποίησε ότι όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο, εκτιμώντας ότι εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα δουν τις καταθέσεις τους να κάνουν φτερά μέσα στον επόμενο χρόνο και προτρέποντας το κοινό να προστατέψει την περιουσία του.

Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν ανάμεικτες αντιδράσεις, καθώς την ώρα που η σελίδα του στο Facebοok γέμιζε με ερωτήσεις για επενδυτικές συμβουλές, πολλά blogs τον χαρακτήρισαν ανήθικο, ενώ έγιναν και εκτενείς αναφορές στο γεγονός ότι αν και ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τα πάντα γύρω από τις επενδύσεις αρκείται στο να διδάσκει και όχι στο να επενδύει.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ