Ο άνθρωπος που προκάλεσε το «στιγμιαίο κραχ» στην Wall Street -Ελεύθερος με εγγύηση πάνω από 7 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Ο άνθρωπος που προκάλεσε το «στιγμιαίο κραχ» στην Wall Street -Ελεύθερος με εγγύηση πάνω από 7 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομα Νάβιντερ Σινγκ Σαράο ίσως το γνωρίζουν ελάχιστοι. Ο χαρακτηρισμός όμως «στιγμιαίο κραχ», το οποίο αυτός κατηγορείται ότι προκάλεσε στην Wall Street, δύσκολα θα ξεχαστεί.

Ο 36χρονος χρηματιστής εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου σήμερα, το οποίο αποφάσισε την αποφυλάκισή του με εγγύηση ύψους 7,02 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, ο Σαράο αναγκάστηκε να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές.

Αυτό που προσπαθεί να αποφύγει ο ίδιος είναι η έκδοση στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για τον ρόλο του στο «στιγμιαίο κραχ» του Μαΐου 2010, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από τις αγορές. Το σχετικό ζήτημα θα εξεταστεί στις 26 Μαΐου.

Ο Σαράο βαρύνεται με πλειάδα κατηγοριών- μεταξύ των οποίων εκείνες της ηλεκτρονικής απάτης και της χειραγώγησης- με κάθε μία να επιφέρει ποινή φυλάκισης 10-25 ετών. Αιτία, οι ενέργειές του που προκάλεσαν ένα απότομο κραχ στο χρηματιστήριο στις 6 Μαΐου του 2010, με τον βιομηχανικό δείκτη του Dow Jones να χάνει πάνω από 600 μονάδες

Το επεισόδιο προκάλεσε ανησυχία για τη δομή των αγορών και τους κινδύνους από τις συναλλαγές μέσω υπολογιστών. Ο Σαράο γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανία. Το μικρότερο από τα τρία παιδιά μίας ήρεμης οικογένειας που ζούσε σε ένα ήσυχο προάστιο.

Παλιοί του συμμαθητές τον περιγράφουν ως έναν πανέξυπνο άνθρωπο, που πάντα διέπρεπε σε ό,τι καταπιανόταν και ιδιαίτερα δημοφιλή και πλακατζή, που ποτέ όμως δεν τον έπιαναν. Αλλοι τον περιγράφουν ως ιδιαίτερα φιλόδοξο.

Ο 36χρονος δούλευε σε τράπεζα, πριν γίνει χρηματιστής, στήνοντας την επιχείρηση στο δωμάτιό του, στο σπίτι των γωνιών του, όπου και συνελήφθη. Είχε δηλώσει οι είναι καλός σε αυτό, επειδή πάντα είχε καλά αντανακλαστικά και κινούνταν γρήγορα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στιγμιαίο κραχ χρηματιστής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ