Δίκη Βατοπεδίου: Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο Εφραίμ - iefimerida.gr

Δίκη Βατοπεδίου: Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο Εφραίμ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν βρέθηκε στο δικαστήριο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ωστόσο, μέσω του συνηγόρου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος του Εφραίμ τόνισε ότι ο εντολέας του «έπραξε εν πνεύματι δικαίου και με την πεποίθηση πως έκανε το σωστό», ενώ τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμεοι.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο αποφάσισε την αποβολή του δημοσίου από την παράσταση της πολιτικής αγωγής που είχε δηλώσει σε βάρος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Η απόφαση αφορά πέντε από τα ανταλλαχθέντα ακίνητα, για τα οποία έχουν εκδοθεί οριστικές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων. Το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων απέβαλε το Δημόσιο και για την παράσταση που είχε δηλώσει σε βάρος της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως με το σκεπτικό ότι το ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε να έχει νωρίτερα υποβάλλει την δήλωση παράστασης.

Συνεπώς, κατά την εισαγγελική λειτουργό, «το Δημόσιο δεν μπορεί να παρασταθεί ούτε για την υποστηρίξει της κατηγορίας σε βάρος της συμβολαιογράφου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εφραίμ Βατοπέδι δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ