Μύλος: O Ανδρέας Φουστάνος διαχειριστής στο κτίριο που η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα - iefimerida.gr

Μύλος: O Ανδρέας Φουστάνος διαχειριστής στο κτίριο που η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μύλος» με την υπόθεση της διακοπής ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ στο κτιριακό συγκρότημα Atrina, στο οποίο συστεγάζονται πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η εφορία μεγάλου πλούτου που ασχολείται με την λίστα Λαγκάρντ.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα επειδή της οφείλονται περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα το επανασύνδεσε, καθώς οι ενοικιαστές συγκέντρωσαν 120.000 ευρώ ωστόσο το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις με «οσμή» εκβιασμού καθώς παρενέβη η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Ο Ανδρέας Φουστάνος «καρφώνει» τον Βωβό για το υπέρογκο χρέος στη ΔΕΗ.

Βαλαβάνη: Εδώ υπάρχει περίπτωση εκβιασμού

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η κυρία Βαλαβάνη έκανε λόγο (Mega) για περίπτωση εκβιασμού.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Είναι μια εταιρία πολύ επώνυμων και γνωστών εταιριών, επώνυμων ανθρώπων. Και εκεί στεγάζεται το κέντρο μεγάλου πλούτου και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου δηλαδή. Πληρώνουν κανονικά το ρεύμα τους, αλλά υπάρχει ένα ρολόι. Και εδώ υπάρχει μια περίπτωση εκβιασμού. Ο διαχειριστής που είναι επώνυμος και πολύ γνωστός, μαζεύει τα κοινόχρηστα. Είναι κάποιοι που δεν πληρώνουν, αφού λένε είναι η Εφορία και δεν θα κοπεί ποτέ το ρεύμα».

Η ΔΕΗ κατηγορεί τον διαχειριστή Ανδρέα Φουστάνο

Ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι ο γνωστός κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός ενώ το τελευταίο διάστημα ρόλο διαχειριστή στο συγκρότημα, έχει ο γνωστός πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Φουστάνος.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ κατηγορεί τον διαχειριστή ότι δεν κατέβαλε όσα όφειλε το κτίριο παρότι οι ένοικοι ήταν συνεπείς.

Οπως υποστηρίζει, τόσο η εφορία που συστεγάζεται όσο και άλλοι ένοικοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ωστόσο αποκαλύπτει ότι η διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος, δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα ποσά. Μάλιστα η ΔΕΗ τονίζει ότι είχε αποδεχθεί διακανονισμό αλλά ο διαχειριστής του Atrina δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα η οφειλή να εκτιναχθεί στα ύψη του 1.388.404 ευρώ.

Ανακoίνωσε μάλιστα πως μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στην εταιρεία και κατόπιν αυτού η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση.

Φουστάνος: Το χρέος είναι από την εποχή Βωβού

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Φουστάνος με δηλώσεις του στο protothema.gr απάντησε στη ΔΕΗ ότι «Καλά έκανε η ΔΕΗ και έκοψε το ρεύμα εφόσον δεν αποδίδονται τα χρήματα» και πως «εμείς, λόγω πίεσης από το κόψιμο του ρεύματος, μαζέψαμε κάποια χρήματα και δώσαμε 120.000 ευρώ έναντι προς τη ΔΕΗ, για να επανασυνδεθεί το ρεύμα».

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Φουστάνος, που είναι διαχειριστής του 17όροφου κτηρίου αντικρούει τις αιτιάσεις όμως της επιχείρησης λέγοντας πως «οι ενοικιαστές κι οι ιδιοκτήτες του κτηρίου δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα για πολύ καιρό» και επικαλείται «καταστάσεις που το επιβεβαιώνουν». Οπως υποστηρίζει το χρέος των ιδιοκτητών κι ενοικιαστών προς τη διαχείριση σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Αντιθέτως, σύμφωνα με τον Α. Φουστάνο, οι οφειλές στη ΔΕΗ ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ είναι χρέος των τελευταίων έξι ετών από την εποχή που η διαχείριση ήταν στον κ. Μπάμπη Βωβό. «Οταν έγινε η πτώχευση του κ. Βωβού η διαχείριση πέρασε σε άλλα χέρια. Εγώ ανέλαβα το τελευταίο εξάμηνο», είπε σημειώνοντας πως «κάθε μήνα οι ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές λαμβάνουν ένα χαρτάκι με τα κοινόχρηστα, που έχουν μέσα και τη ΔΕΗ, αλλά δεν τα πληρώνουν. Αυτό το έχει αναλάβει λογιστικό γραφείο. Εγώ απλώς επιτηρώ εάν γίνονται τα πράγματα, όπως πρέπει».

Τι απάντησε η ΔΕΗ

Σε σχέση με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο κτιριακό συγκρότημα ATRINA (Κηφισίας 32 – Μαρούσι) λόγω οφειλής, η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Το κτηριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια (1) παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων μετρητών, ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ’ ονόματι της Διαχείρισης.

Από όσο είναι σε θέση η ΔΕΗ Α.Ε να γνωρίζει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404.

Στο παρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε.

Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμή οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476.

Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε € 1.388.404. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος.

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση.

Ευελπιστούμε ότι στο εξής θα επιδειχθεί από το Διαχειριστή και τους ενοίκους η απαιτούμενη στοιχειώδης συνέπεια, ώστε η ΔΕΗ να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ