Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής: Μην ασχολείστε με την Ελλάδα -Εχει το μέγεθος της General Motors - iefimerida.gr

Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής: Μην ασχολείστε με την Ελλάδα -Εχει το μέγεθος της General Motors

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του, αρκετά κυνική, άποψη για το οικονομικό μέγεθος της Ελλάδας και για τις επιπτώσεις που θα έχει στις αγορές μια πιθανή χρεοκοπία της εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής Κεν Φίσερ.

Μιλώντας στο CNN Money, ο μεγαλοεπενδυτής Φίσερ αναφέρει πως οι αγορές θα πρέπει να αγνοήσουν τους κινδύνους γύρω από την Ελλάδα. Αναφέρει πως αυτό για το οποίο πρέπει να ενδιαφέρονται οι επενδυτές είναι οι τιμές και αυτές έχουν ενσωματώσει ήδη τους φόβους.

Ο Φίσερ, που αυτοπεριγράφεται ως «παλιοκατσίκα» του Πόρτλαντ, είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fisher Investments και συγγραφέας του βιβλίου «Beat the Crowd». Στη συγκεκριμένη συνέντευξη είπε για την περίπτωση της Ελλάδας. «Πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ ή ότι θα αθετήσει τις υποχρεώσεις της. H οικονομία της Ελλάδας είναι στο ίδιο μέγεθος, από άποψη παραγωγής, με την General Motors. Όταν η Generfal Motors κήρυξε πτώχευση, είδε κανένας τις αγορές να σηκώνονται από το πάτωμα; Όχι, η αγορά ούτε καν υπέκυψε. Η Ελλάδα θα έχει περίπου τον ίδιο αντίκτυπο».

Επισήμανε, δε, πως στην πραγματικότητα μια περιφερειακή κρίση – οικονομική ή πολιτική (όπως αυτή της Ουκρανίας)- δεν επηρεάζει σημαντικά τις αγορές. «Μόνο οι παγκόσμιοι πόλεμοι είναι ικανοί να κλονίσουν τις αγορές. Οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν τα τρία γεγονότα που θα συμβούν τους επόμενους 30 μήνες και ακόμη δεν είναι ευρέως γνωστά και δεν συζητούνται δημοσίως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ grexit General Motors επενδυτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ