Σταθάκης: Δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρώσουμε την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο - iefimerida.gr

Σταθάκης: Δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρώσουμε την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας και τα επόμενα βήματα μίλησε στο RTE News ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρήματα που έλαβε η Ελλάδα ήταν τον περασμένο Ιούλιο και η χώρα με δικούς της πόρους καλύπτει τις πρόσφατες αποπληρωμές του χρέους. Αλλά οι πόροι είναι περιορισμένοι. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε να πληρώσουμε την ΕΚΤ μια δόση 7.6 δις ευρώ που είναι πέρα από τα χρήματα που έχουμε. Μια χρεοκοπία της Ελλάδας είναι εκτός θέματος. Πρέπει να εργαστούμε να βρούμε την σωστή λύση, αντί να εξετάζουμε τα διάφορα αρνητικά σενάρια. Θα έχει αρνητική επίδραση αυτό σε όλη την Ευρώπη γιατί θα υπάρξει γενική αστάθεια και κανείς δεν το θέλει αυτό. Θα πληρώσουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας. Δεν υπάρχει θέμα αθέτησης».

Για την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ σχολίασε «Προφανώς η συνάντηση της κας Μέρκελ με τον κ.Τσίπρα ήταν ένα σημείο καμπής, διότι η πολιτική είναι κυρίαρχη και έδειξε ότι υπάρχει κοινό έδαφος. Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε και εμείς συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα, πάμε βήμα βήμα και στα τεχνικά ζητήματα».

Σταθάκης: Δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρώσουμε την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταθάκης οικονομικών rte news
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ