Ησυχος στο BBC: Η Βόρεια Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για τους μετανάστες - iefimerida.gr

Ησυχος στο BBC: Η Βόρεια Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για τους μετανάστες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη η Βόρεια Ευρώπη να κάνει περισσότερα πράγματα για τους μετανάστες τόνισε σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο BBC ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Ησυχος.

Οι «μεγάλες δυνάμεις» της Ευρώπης, η βόρεια Ευρώπη πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στην εξελισσόμενη κρίση στη θάλασσα της Μεσογείου τόνισε ο κ. Ησυχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, η Τιαλία και η Ισπανία εργάζονται πάνω σε μια κοινή θέση, προκειμένου να την παρουσιάσουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Στο μεταξύ περισσότεροι από 500 άνθρωποι σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη στεριά από την ιταλική ακτοφυλακή το πρωί της Τετάρτης.

Ο αριθμός των ανθρώπων που επιχειρούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κυρίως από την Ερυθραία και τη Συρία, έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, κάτι που οδήγησε πολλούς από αυτούς στον πνιγμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, μέχρι στιγμής συγκριτικά με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, έχουν πνιγεί 30 φορές περισσότεροι άνθρωποι, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των πνιγμών θα αγγίξει το 2015 το δυσθεώρητο 30.000.

Σήμερα, το πρωί, το ιταλικό κοινοβούλιο κράτησε ενός λεπτού σιγή για το ναυάγιο που κόστισε την Κυριακή τη ζωή σε περισσότερους από 800 ανθρώπους.

Ησυχος στο BBC: Η Βόρεια Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για τους μετανάστες | iefimerida.gr 0

Ο Ιταλός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη δράση στις χώρες από όπου προέρχονται οι μετανάστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ