Παρέμβαση Βαλαβάνη για τη διακοπή ρεύματος στην εφορία μεγάλου πλούτου -Μιλάει για εκβιασμό - iefimerida.gr

Παρέμβαση Βαλαβάνη για τη διακοπή ρεύματος στην εφορία μεγάλου πλούτου -Μιλάει για εκβιασμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για περίπτωση εκβιασμού έκανε λόγο η Νάντια Βαλαβάνη σχολιάζοντας την υπόθεση με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην εφορία μεγάλου πλούτου και μεγάλων επιχειρήσεων.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από την διακοπή του ρεύματος καθώς ήδη μια μεγάλη εταιρεία που ήθελε να τακτοποιήσει χρέος ύψους 2 εκατ. δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί.

Μάλιστα, πρόκειται για την εφορία που ελέγχει την λίστα Λαγκάρντ.

«Οι εφορίες ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Εσόδων. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το ρεύμα κόπηκε από χθες. Είναι μια εταιρία πολύ επώνυμων και γνωστών εταιριών, επώνυμων ανθρώπων. Και εκεί στεγάζεται το κέντρο μεγάλου πλούτου και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου δηλαδή. Πληρώνουν κανονικά το ρεύμα τους, αλλά υπάρχει ένα ρολόι. Και εδώ υπάρχει μια περίπτωση εκβιασμού. Ο διαχειριστής που είναι επώνυμος και πολύ γνωστός, μαζεύει τα κοινόχρηστα. Είναι κάποιοι που δεν πληρώνουν, αφού λένε είναι η Εφορία και δεν θα κοπεί ποτέ το ρεύμα. Από ότι μου είπε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ ο κ.Παναγιωτάκης, χρωστούσε 1.200 ρεύμα τον Νοέμβριο, μπήκε σε ρύθμιση τον Δεκέμβριο και δεν πλήρωσε καμία δόση. Και τώρα έφτασε στο 1.400. Εδιωξαν πριν λίγο επιχείρηση που θα πλήρωνε 2 εκατ.ευρώ για να μπει στην ρύθμιση. Δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. Οικονομικοί εισαγγελείς είχαν δώσει εντολές χθες απέναντι σε μεγάλους οφειλέτες, που δεν μπορούν να εκτελεστούν. Χάνει εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο. Επρεπε να μας έχει ειδοποιήσει η κρατική ΔΕΗ. Υπάρχει ένας διαρκής εκβιασμός» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα.Βαλαβάνη στο Mega σήμερα το πρωί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ