Καμπάνα... 150.000 ευρώ της Euroleague στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Βαρύτατο πρόστιμο ύψους 150 χιλιάδων και καταγγελία του περιστατικού (ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών) στις ελληνικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών ήταν η απόφαση που πήρε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η αρμόδια Επιτροπή της Euroleague.

Ο πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ επιτέθηκε κατά του διαιτητικού τρίου με ύβρεις και ρίψεις αντικειμένων, γεγονότα που γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα. Φυσικά, η διοργανώτρια αρχή δεν μπορούσε να αφήσει το περιστατικό ατιμώρητο και επέβαλλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον Γιαννακόπουλο.

Επιπλέον, η Euroleague κοινοποίησε την υπόθεση στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές για την αξιολόγησή της σχετικά με το κατά πόσο ενέχουν νομικές ευθύνες πέραν των ποινών που υποβάλλονται με βάση το καταστατικό της.

Ακόμα, ο Παναθηναϊκός καλείται να πληρώσει 30.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Αναλυτικά: 10.000 ευρώ για τα βεγγαλικά, 12.000 ευρώ για τα λέιζερ και 8.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά η απόφαση της Euroleague:

«Απρίλιος 21, 2015
Η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας τιμώρησε τον Παναθηναϊκό μετά την διαπίστωση ότι ένας παράγοντας της ομάδας έκανε πολύ βαριά φραστική επίθεση εναντίον των διαιτητών στο παιχνίδι της Δευτέρας και την εντός έδρας νίκη με 86-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Game 3 της Euroleague 2014-2015.

Επανεξετάζοντας το γεγονός η επιτροπή αποφάσισε την επιβολή προστίμου της τάξης των 150.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό.

Στο επίσημο φύλλο αγώνα, οι διαιτητές καταγράφηκε ότι ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την νίκη της ομάδας του μπήκε στα αποδυτήρια και προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά στον έναν διαιτητή εκφράζοντας επαναλαμβανόμενες απειλές εναντίον αυτού και της οικογένειάς του.

Εξηγώντας το ποσό της ποινής αυτής, η πειθαρχική επιτροπή έκρινε πως οι επαίσχυντες απειλές του κ. Γιαννακόπουλου και το γεγονός ότι το έχει ξανακάνει στο παρελθόν έχουν πληγώσει την εικόνα της διοργάνωσης.

Η Ευρωλίγκα θέλει να καταδικάσει ανάλογες ενέργειες σαν αυτές που σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα και να διαβεβαιώσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διατηρήσει την ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν ή παρίστανται στα γήπεδα, αντιμετωπίζοντας αναλόγα περιστατικά με την μεγαλύτερη σοβαρότητα. Η διοργάνωση θα τηρήσει στο έπακρο όλους τους κανόνες και τους νόμους που ισχύουν προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ακαιρότητα του παιχνιδιού δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε κρούσματα βίας που λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα της Ευρωλίγκα.

Δεδομένης της πρωτοφανούς αγριότητας των γεγονότων στον αγώνα της Δευτέρα, η Ευρωλίγκα θα γνωστοποιήσει στις ελληνικές Αρχές την υπόθεση προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο ενέχουν νομικής ευθύνης πέραν των ποινών που επιβάλλονται με βάση το καταστατικό της Ευρωλίγκας.

Η πειθαρχική επιτροπή επίσης επιβάλλει ποινές στην ομάδα του Παναθηναϊκού, 10.000 ευρώ για βεγγαλικά, 12.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για την ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ