Παράδοξο: Ενας από τους δημοσιογράφους που βραβεύθηκαν με Πούλιτζερ άλλαξε επάγγελμα γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του - iefimerida.gr

Παράδοξο: Ενας από τους δημοσιογράφους που βραβεύθηκαν με Πούλιτζερ άλλαξε επάγγελμα γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας από τους ρεπόρτερ της Daily Breeze, μιας μικρής εφημερίδας της Καλιφόρνιας η οποία εξέπληξε με την βράβευσή της φέτος με βραβείο Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση των ΗΠΑ, δεν εργάζεται πλέον ως δημοσιογράφος, καθώς η δουλειά αυτή δεν του εξασφάλιζε το νοίκι του.

Η Daily Breeze, μια εφημερίδα της Τόρανς με 63.000 συνδρομητές και συνολικά 7 δημοσιογράφους, βραβεύτηκε χθες με το βραβείο Πούλιτζερ για μια έρευνά της για την διαφθορά σε ένα σχολείο της περιοχής, το Centinela Valley Union High School.

Ωστόσο ο Ρομπ Κούζνια, ένας από τους τρεις δημοσιογράφους που τιμάται με την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση για την έρευνα αυτή, δεν εργάζεται εδώ και περισσότερο από έξι μήνες ως ρεπόρτερ, καθώς με τον μισθό του δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο LA Observed, ο οποίος αποκάλυψε την πληροφορία αυτή χθες, ο Κούζνια εγκατέλειψε την εφημερίδα για την θέση του υπευθύνου γραφείου Τύπου στο Shoah USC Foundation.

«Του μιλήσαμε το απόγευμα και εξέφρασε την λύπη του που δεν είναι πια δημοσιογράφος, αλλά είπε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τον μισθό του δημοσιογράφου και να νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Λος Άντζελες», αναφέρει ο LA Observed.

Ο 39χρονος πρώην δημοσιογράφος εξήγησε επίσης στους New York Times -οι οποίοι τιμήθηκαν χθες με τρία βραβεία Πούλιτζερ- ότι προτού εγκαταλείψει την θέση του είχε πάρει αύξηση. «Ομως τα χρήματα αυτά εξακολουθούσαν να μην είναι αρκετά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ο Κούζνια απέρριψε την ιδέα να επιστρέψει στην δημοσιογραφία.

Ο ιστότοπος LA Observed επισημαίνει εξάλλου ότι η Daily Breeze τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα με άλλο ένα βραβείο για την ερευνητική δημοσιογραφία, το National Headliner Award for Investigative Journalism.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πούλιτζερ δημοσιογράφος Daily Breeze
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ