Στην πρέσα τα ελληνικά ομόλογα -Στο 28% το τριετές - iefimerida.gr

Στην πρέσα τα ελληνικά ομόλογα -Στο 28% το τριετές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανοδική πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων δεν έχει τέλος. Εν μέσω φημών για Grexit, χρεοκοπία, στάση πληρωμών και είσοδο παράλληλου νομίσματος, οι αγορές φαίνεται να συμπιέζουν κι άλλο τους ελληνικούς τίτλους.

Ειδικότερα, η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού τίτλου σημειώνει άνοδο 2,07% στο 13,42%, με το spread (ήτοι διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικού και γερμανικού δεκαετούς) να αναρριχάται στις 1.335 μ.β., μία ημέρα μετά τη δέσμευση των αποθεματικών των Ταμείων από την κυβέρνηση, κάτι που ενίσχυσε τις φωνές που μιλούν για μία ενδεχόμενη ελληνική ασφυξία. Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο διαπραγματεύεται με επιτόκιο 0,07%. Τα 10ετή ομόλογα της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας διατηρούν επιτόκια 1,46%, 2,01%, 1,45% αντίστοιχα.

Με το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου να πλησιάζει επικίνδυνα και χωρίς να διαφαίνεται κάποιο σημάδι συμφωνίας στον ορίζοντα, οι αποδόσεις των 5ετών ελληνικών τίτλων σημείωσαν άνοδο 1,41%, στο 19,66%, ενώ τα 5ετή ομόλογα της Γερμανίας συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με αρνητικό επιτόκιο της τάξης του 0,14%. Τα επιτόκια των 5ετών ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας σημειώνουν όλα πτώση, με την Ιταλία και την Ισπανία να δανείζονται με επιτόκια κάτω του 1% (0,67%, 0,64% αντίστοιχα).

Στη κατηγορία των τριετών κρατικών τίτλων, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σημειώνουν άνοδο 1,84% στο 28,66% που αποτελεί την υψηλότερη τιμή τους από τη στιγμή έκδοσης του εν λόγω ομολόγου. H Γερμανία διατηρεί το αρνητικό επιτόκιο των τριετών της τίτλων στο 0,24%, ενώ Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία δανείζονται με επιτόκια 0,30%, 0,48% και 0, 18% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικά ομόλογα grexit χρηματαγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ