Τσάμπιονς Λιγκ: Οι νύχτες των μεγάλων ανατροπών [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Οι νύχτες των μεγάλων ανατροπών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατροπές ψάχνουν απόψε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Πόρτο αντίστοιχα με το έργο των Γάλλων να είναι σαφέστατα πιο δύσκολο. Σχεδόν απίθανο ήταν όμως και σε άλλες έξι περιπτώσεις στο παρελθόν του Τσάμπιονς Λιγκ και το iefimerida σας θυμίζει πως γράφτηκε η ιστορία...

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 5-1 (1999/2000)

Η Τσέλσι πριν τον ερχομό του Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν αποτελούσε σπουδαία δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο όμως λίγο έλειψε τη σεζόν 99-00 να κάνει την έκπληξη αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα. Στον επαναληπτικό του υπέρ της 3-1, η αγγλική ομάδα κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Τόρε Αντρε Φλο όμως ο Ντάνι Γκαρσία έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, το «Καμπ Νου» λύγισε την αντίσταση των Λονδρέζων με την Μπαρτσελόνα να φτάνει στην ολική ανατροπή με σκορ 5-1.

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μίλαν 4-0 (2003/2004)

Ενας από τους πιο αξέχαστους προημιτελικούς του θεσμού. Στο Μιλάνο, η Μίλαν επικράτησε εύκολα 4-1 με τον Κακά να κάνει απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως στο «Ριαθόρ» λίγες ημέρες αργότερα συνέβη το απίθανο. Η Ντεπορτίβο ήταν βγαλμένη από τα όνειρα των οπαδών της και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο είχε φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Φραν στο 76ο λεπτό αναγκάζοντας τον τεχνικό του Χαβιέ Ιρουρέτα να τηρήσει την υπόσχεσή του και να διανύσει με τα πόδια την αρκετά μεγάλη απόσταση μέχρι την Κομποστέλα.

Μονακό-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1 (2003/2004)

Η παρέα του Ακη Ζήκου στο δρόμο για τον τελικό του «Γκελζενκίρχεν» πραγματοποίησε ορισμένες σπουδαίες εμφανίσεις το 2004. Μεγαλύτερη όλων η ανατροπή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχοντας χάσει 4-2 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ελάχιστοι της έδιναν ελπίδες. Το γρήγορο γκολ της Ρεάλ στο Πριγκιπάτο έδειχνε να «κλειδώνει» την πρόκριση για τη «βασίλισσα» όμως οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ είχαν αντίθετη άποψη. Με δύο γκολ του Λουντοβίκ Ζιουλί και ένα του Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος αγωνιζόταν δανεικός από τη Ρεάλ, η Μονακό πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά φτάνοντας στη νίκη με σκορ 3-1.

Τσέλσι-Νάπολι 4-1 (2011/2012)

Στο πρώτο παιχνίδι στο «Σαν Πάολο» η Νάπολι επικράτησε 3-1 και ο Αντρέ Βίλας-Μπόας απολύθηκε στην πτήση της επιστροφής για το Λονδίνο. Η Τσέλσι με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο της, προηγήθηκε νωρίς όμως ο Λαβέτσι ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Ντρογκμπά και Τέρι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Λάμπαρντ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στην παράταση δίνοντας την πρόκριση στους Λονδρέζους.

Μπαρτσελόνα-Μίλαν 4-0 (2012/2013)

Μάρτιος του 2013. Η Μίλαν έχει πανηγυρίσει νίκη 2-0 στο Μιλάνο όμως στον επαναληπτικό στη Βαρκελώνη υπήρχε κατηφόρα. Οι Καταλανοί με τον Μέσι να σκοράρει με το καλησπέρα ξεκίνησαν το δρόμο της ανατροπής και της επιστροφής φτάνοντας στο τελικό 4-0 με τον Αργεντινό να δηλώνει στο τέλος του ματς «Αυτή είναι η Μπαρτσελόνα που όλοι ονειρευόμαστε».

Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (2013/2014)

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρυσι προσπάθησε για πρώτη φορά να αποκλείσει την Τσέλσι αλλά δεν τα κατάφερε. Η νίκη στο Παρίσι με σκορ 3-1 δεν ήταν αρκετή για τους παίκτες της Παρί αφού η Τσέλσι στον επαναληπτικό πέτυχε την ανατροπή με σκορ 2-0 έχοντας για καλύτερο παίκτη τον Σίρλε, ο οποίος μπήκε αναγκαστικά στο γήπεδο στο 32ο λεπτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσάμπιονς Λιγκ παράδοση ανατροπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ