Εντοπίστηκαν οι δουλέμποροι της Ρόδου -Τους αναγνώρισαν οι μετανάστες που σώθηκαν - iefimerida.gr

Εντοπίστηκαν οι δουλέμποροι της Ρόδου -Τους αναγνώρισαν οι μετανάστες που σώθηκαν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εισαγγελέα Ρόδου θα οδηγηθούν σήμερα δύο άτομα, υπήκοοι Συρίας, 26 και 27 ετών αντίστοιχα.

Πρόκειται για τους κύριους υπόπτους της οργάνωσης της μεταφοράς των δεκάδων παράτυπων μεταναστών με ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε τη Δευτέρα στην περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα μικρό παιδί.

Οι δύο διακινητές αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες μετανάστες στη διάρκεια της προανάκρισης.

Ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται σε 90, ενώ στο σκάφος ήταν συνολικά 93 άτομα, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία. Από αυτούς, 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά.

Διασώθηκαν 42 μετανάστες στη Λέσβο

Στο μεταξύ, στη διάσωση 42 παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν σε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Λέσβου προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Διασώθηκαν 39 μετανάστες στο Φαρμακονήσι

Επίσης, άλλοι 39 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, στο Φαρμακονήσι, από τη στρατιωτική φρουρά. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες ρόδος δουλέμποροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ