Moody's: Προειδοποιητικές βολές για νέα υποβάθμιση της Ελλάδας - iefimerida.gr

Moody's: Προειδοποιητικές βολές για νέα υποβάθμιση της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμμεση προειδοποίηση για περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απευθύνει ο οίκος Moody's εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της.

Σε ανακοίνωση του ανακοίνωσε ότι θέτει υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση επτά πακέτα τιτλοποιημένων ομολόγων (ABS) ομολόγων που στηρίζονται σε στεγαστικά δάνεια (RMBS) καθώς και δύο προγραμμάτων καλυμμένων ομολόγων.

Αυτή η απόφαση, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Moody's, αντανακλά την υψηλή πιθανότητα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές.

Οπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, η αβεβαιότητα αυτή, ενισχύει και τον κίνδυνο να υπάρξει επιβολή ελέγχου και περιορισμών στη διακίνηση καταθέσεων ή άλλων μορφών κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's υποβάθμιση Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ