Eκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για το μεταναστευτικό – Τι δήλωσε ο Τουσκ [βίντεο] - iefimerida.gr

Eκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για το μεταναστευτικό – Τι δήλωσε ο Τουσκ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕE κάλεσε την Πέμπτη με αντικείμενο τη μετανάστευση ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ, στον απόηχο των ναυαγίων στα νερά της Μεσογείου με εκατοντάδες θύματα.

Κατά τη Σύνοδο θα εξετασθούν προτάσεις για «άμεση δράση» σε τέσσερα μέτωπα: Τον αγώνα κατά των δουλεμπόρων, την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων διάσωσης, την παροχή βοήθειας στα κράτη-μέλη που υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις και τέλος τη συνεργασία με τα κράτη προέλευσης ή διέλευσης των προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Τουσκ προειδοποίησε πως «δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις» για το πρόβλημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, όμως τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν» κάθε χρόνο προσπαθώντας να διασχίσουν τη θάλασσα προς τη Γηραιά Ήπειρο.

«Η κατάσταση στη Μεσόγειο αφορά όλη την Ευρώπη. Πρέπει να δράσουμε μαζί, ως μια δύναμη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ