«Ετσι μας επιτέθηκαν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό -Είχαν στήσει καρτέρι» [ηχητικό]

Ενας από τους μάρτυρες κατηγορίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σήμερα το πρωί κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού περιγράφει όσα έζησε.

Ο νεαρός που ήταν φίλος με τον Παύλο Φύσσα που έπεσε νεκρός από τα δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρι του μέλος της ΧΑ Γιώργου Ρουπακιά ανέφερε πως Χρυσαυγίτες είχαν στήσει καρτέρι στον Κορυδαλλό προκειμένου να εντοπίσουν και να χτυπήσουν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που διαδήλωνα στην περιοχή, αλλά και όσους τάσσονταν κατά της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως τη στιγμή που εκείνος μαζί με άλλους φίλους του Παύλου Φύσσα κατευθύνονταν προς τις φυλακές Κορυδαλλού έπεσαν σε ένα από τα μπλόκα οπαδών της Χρυσής Αυγής. Εκείνοι τους ρώτησαν που πηγαίνουν και ένας από τους φίλους του Φύσσα έκανε το λάθος να πει πως πάνε στη δίκη γιατί είναι μάρτυρες κατηγορίες. Τότε οι οπαδοί της ΧΑ άρχισαν να τους προπηλακίζουν και να τους χτυπούν (φορώντας γάντια μηχανής). Τελικά οι νεαροί έτρεψαν και βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενο δρόμο που είχε λαϊκή αγορά.

Ο νεαρός μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έβγαλες ακτινογραφίες, έκανε αξονική, ενώ στο πρόσωπα τα σημάδια από τα χτυπήματα ήταν εμφανή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ