Ετοιμάζουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να «πάρουν» τα ταμειακά διαθέσιμα κρατικών φορέων - iefimerida.gr

Ετοιμάζουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να «πάρουν» τα ταμειακά διαθέσιμα κρατικών φορέων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ασφυξία έχει πνίξει πλέον την ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση αναζητάει από παντού ανάσες ρευστότητας προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για μισθούς και συντάξεις.

Γι' αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα, με την οποία θα υποχρεώνει τους φορείς γενικής κυβέρνησης να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον Κοινό Λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδoς.

Στόχος είναι να μπορέσει το Δημόσιο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα, ύψους περίπου 1,6 δισ. ευρώ. Για να πιστωθούν όμως τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως τις 27 Απριλίου, το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί λύσεις-εξπρές, γι' αυτό εξετάζεται και το ενδεχόμενο να λάβει τη μορφή πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που θα εκδοθεί στις επόμενες μέρες ή ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ