Κυβέρνηση για Βενιζέλο: Εχει μαύρα μεσάνυχτα για το μεταναστευτικό - iefimerida.gr

Κυβέρνηση για Βενιζέλο: Εχει μαύρα μεσάνυχτα για το μεταναστευτικό

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά μέτωπον επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο κάνει η κυβέρνηση μέσω κύκλων, απαντώντας στην κριτική που άσκησε σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Alpha, αναρωτήθηκε «γιατί τώρα έρχονται 10.000 πρόσφυγες ή μετανάστες; Έχει αλλάξει κάτι στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες; Όχι. Μάλλον καλύτερα πάνε τα πράγματα σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Έχουμε καινούργιες εξελίξεις μόνο στην Υεμένη. Δεν έχουμε καινούργιες εξελίξεις στη Συρία, ή στη Λιβύη. Αυτό που άλλαξε είναι η ρητορική της κυβέρνησης».

Απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως έχει «μαύρα μεσάνυχτα» για το τι συμβαίνει στη Συρία, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες.

«Πρέπει να είναι ο μόνος που δεν έχει πληροφορηθεί την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ, την εισβολή τζιχαντιστών στο στρατόπεδο προσφύγων Γιαρμούκ [κοντά στη Δαμασκό] που ανάγκασε όσους σώθηκαν (από τις 110.000 κατοίκους του) να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ανατίναξη πανάρχαιων μνημείων. Αλήθεια, ειδήσεις δεν παρακολουθεί;», αναφέρουν αρχικά και συνεχίζουν:

«Οι Σύροι πρόσφυγες –που δεν έχουν κύριο προορισμό την Ελλάδα, αλλά την Ιταλία προκειμένου να φτάσουν στον Βορρά πιο εύκολα –προς ώρας, είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου γι αυτό και έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν την μεταφορά τους με τα πλοία/φέρετρα, να καλύψουν το ξενοδοχείο τους και τις πρώτες ανάγκες τους»

Παράλληλα, οι πηγές από το Μαξίμου υπογραμμίζουν πως το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά διεθνές ζήτημα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

«Καταδεικνύει αυτό που η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται, παραδομένη σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες: Ότι, το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές. Οι μόνοι που φαίνεται να μην το αντιλαμβάνονται είναι οι κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Η κυβέρνηση δεν άλλαξε καμιά ρητορική. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν κατανοούν, όμως, το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται η χώρα. Δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε Συρία και Λιβύη. Δεν είναι καλό και για τη χώρα…», υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κάνει αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση για το μεταναστευτικό και οι συνέπειες είναι φανερές

Αμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση, λέγοντας πως η κρίση στις χώρες αυτές είναι γνωστή και πως την ευθύνη έχει στα χέρια του το κόμμα που υπονόμευσε την μεταναστευτική πολιτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παραβιάζοντας την αρχή της να μην απαντά στο ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαντήσει στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την κρίση που προκάλεσαν οι ερασιτεχνικοί, ιδεοληπτικοί και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης ως προς το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Η κυβέρνηση της εθνικολαϊκιστικής τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ μέσα σε λίγες εβδομάδες, με διαφωνίες υπουργών και γραφικές επιπολαιότητες:

  • έστρεψε το ενδιαφέρον των διακινητών προς την Ελλάδα που εμφανίζεται από την ίδια την κυβέρνηση της ως βολική πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • αντί να θέσει με οργανωμένο και πρακτικό το ζήτημα της συνεργασίας του ευρωπαϊκού Νότου και της ορθής ερμηνείας και τροποποίησης του Δουβλίνο 2, κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα εκτός Σένγκεν και τα ελληνικά διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα σε απαξίωση
  • κατέστησε ξανά το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ζήτημα λειτουργίας του κέντρου της Αθήνας και αντοχής των υποδομών στα νησιά του Αιγαίου

Τώρα η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να τα εξηγήσει δήθεν όλα αυτά με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Η κρίση στις χώρες αυτές υπάρχει δυστυχώς εδώ και χρόνια. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι τώρα την ευθύνη των χειρισμών στην Ελλάδα την έχουν οι ίδιοι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση υπονόμευσαν συνειδητά την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής. Κάνουν ως κυβέρνηση αυτά που έλεγαν ως αντιπολίτευση και οι συνέπειες είναι αυτές που βλέπουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ