Το γαμήλιο δώρο του Ωνάση στην Τζάκι βγαίνει σε δημοπρασία

Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση, η σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και του μεγιστάνα της Ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση, είναι μια από τις πιο εμβληματικές Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ και ο κόσμος της μόδας αναγνωρίζει ως σήμερα το γούστο και τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής της.

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Κένεντι, η Τζάκι παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Οίκος Christie’s βγάζει σε δημοπρασία ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια και ρουμπίνια καθώς και ένα δαχτυλίδι, τα οποία είχε δώσει ο Ωνάσης στην Τζάκι ως δώρο γάμου το 1968. Η αξία του συγκεκριμένου σετ Van Cleef & Arpels υπολογίζεται στα $250,000 με $350,000. Πηγή Ellines.com

O περιβόητος γάμος

Στις 20 Οκτωβρίου του 1968, όλος ο κόσμος έστρεφε το βλέμμα του στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο, νότια της Λευκάδας, όπου η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι, εικόνισμα για εκατομμύρια Αμερικανούς, παντρευόταν τον έλληνα κροίσο - «μαύρο πανί» για τους Κένεντι - Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. Είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο σύζυγος της Τζάκι και πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι είχε δολοφονηθεί στο Ντάλας και μόλις τεσσερισήμισι μήνες από τότε που ο αδερφός του, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Μπομπ Κένεντι, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του Παλαιστίνιου Σιρχάν Σιρχάν στο Λος Αντζελες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ