Το γαμήλιο δώρο του Ωνάση στην Τζάκι βγαίνει σε δημοπρασία - iefimerida.gr

Το γαμήλιο δώρο του Ωνάση στην Τζάκι βγαίνει σε δημοπρασία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση, η σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και του μεγιστάνα της Ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση, είναι μια από τις πιο εμβληματικές Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ και ο κόσμος της μόδας αναγνωρίζει ως σήμερα το γούστο και τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής της.

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Κένεντι, η Τζάκι παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Οίκος Christie’s βγάζει σε δημοπρασία ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια και ρουμπίνια καθώς και ένα δαχτυλίδι, τα οποία είχε δώσει ο Ωνάσης στην Τζάκι ως δώρο γάμου το 1968. Η αξία του συγκεκριμένου σετ Van Cleef & Arpels υπολογίζεται στα $250,000 με $350,000. Πηγή Ellines.com

Το γαμήλιο δώρο του Ωνάση στην Τζάκι βγαίνει σε δημοπρασία  | iefimerida.gr 0

O περιβόητος γάμος

Στις 20 Οκτωβρίου του 1968, όλος ο κόσμος έστρεφε το βλέμμα του στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο, νότια της Λευκάδας, όπου η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι, εικόνισμα για εκατομμύρια Αμερικανούς, παντρευόταν τον έλληνα κροίσο - «μαύρο πανί» για τους Κένεντι - Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. Είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο σύζυγος της Τζάκι και πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι είχε δολοφονηθεί στο Ντάλας και μόλις τεσσερισήμισι μήνες από τότε που ο αδερφός του, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Μπομπ Κένεντι, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του Παλαιστίνιου Σιρχάν Σιρχάν στο Λος Αντζελες.

Το γαμήλιο δώρο του Ωνάση στην Τζάκι βγαίνει σε δημοπρασία  | iefimerida.gr 1
Το γαμήλιο δώρο του Ωνάση στην Τζάκι βγαίνει σε δημοπρασία  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ