Προειδοποιήσεις Τόμσεν: Οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμα πολύ μακριά από τον στόχο - iefimerida.gr

Προειδοποιήσεις Τόμσεν: Οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμα πολύ μακριά από τον στόχο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακρυά από τον στόχο βρίσκεται ακόμα η ελληνική κυβέρνηση παρά την πρόοδο που έχει κάνει, διαμήνυσε ο Πολ Τομσεν μιλώντας στην Handelsblatt.

«Υπήρξε λίγη περισσότερη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη που μας κάνει να ελπίζουμε αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ μακριά από τον στόχο», ανέφερε.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η Ελλάδα αποκλεισμένη από τις αγορές και χωρίς ρευστό θα έχει τη δυνατότητα να λάβει περισσότερη βοήθεια από το Ταμείο και τους εταίρους, εάν υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προειδοποίησε πως τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης ίσως διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο.

«Το βάρος των αποπληρωμών του χρέους που έρχονται για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία εκ των προτέρων, έτσι ώστε να δοθεί περαιτέρω βοήθεια», δήλωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τους κινδύνους που θα φέρει η πιθανότητα Grexit.

«Κανείς δεν θα πρέπει να σκεφτεί ότι ένα Grexit θα είναι χωρίς προβλήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι το σημαντικό είναι να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι.

«Ο κίνδυνος ότι η ζώνη του ευρώ θεωρείται ως ένα κλαμπ που ο καθένας μπαίνει και φεύγει όποτε του αρέσει», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως είναι «ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα» ότι χρειάζεται μια ισχυρότερη δημοσιονομική και πολιτική ένωση μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ