Η Λαγκάρντ αποκάλυψε στους FT τι είπε στον Βαρουφάκη: Γιάνη, ο μήνας του μέλιτος τελειώνει - iefimerida.gr

Η Λαγκάρντ αποκάλυψε στους FT τι είπε στον Βαρουφάκη: Γιάνη, ο μήνας του μέλιτος τελειώνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ βγάζει δόντια στην ελληνική κυβέρνηση και προειδοποιεί ότι ο μήνας του μέλιτος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους πιστωτές της τελειώνει ραγδαία.

«Η λαϊκίστικη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βάλει στην άκρη την πολιτική και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί προκειμένου να καρποφορήσουν και να σωθεί η οικονομία της, αποφεύγοντας την πτώχευση» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη της στους Financial Times.

Αποκάλυψε μάλιστα τι είχε πει στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της εαρινής συνάντησης του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ουάσιγκτον, την περασμένη εβδομάδα. «Πρέπει να επιταχύνετε τις μεταρρυθμίσεις» είπε η ίδια στους FT. Προειδοποίησε δε τον κ. Βαρουφάκη ότι η υπομονή με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαντλείται και πως ο μήνας του μέλιτος με τους πιστωτές τελειώνει.

«Υπήρξε μια τεράστια δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα, τους Ευρωπαίους εταίρους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει πραγματικά την ελληνική οικονομία» αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ και προσθέτει:
«Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να αφήσουμε τις πολιτικές απόψεις και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, τα εργαλεία, τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φθάσουν πραγματικά τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας». Η Λαγκάρντ υποστηρίζει ότι αν υπάρξει αποκατάσταση της σταθερότητας και βελτίωση της οικονομίας «μία από αυτές τις ημέρες η Ελλάδα θα έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές μόνη της και χωρίς στήριξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ