«Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή» - iefimerida.gr

«Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προσπάθησα να αποκαταστήσω όσο μπορούσα τις κρυμμένες αλήθειες... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόνο και οργή νιώθω, όταν άνθρωποι που θεωρούνται αριστεροί με χαρακτηρίζουν εθνικιστή, δηλαδή πατριδοκάπηλο» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης για το νέο βιβλίο του «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή», που παρουσιάστηκε χτες το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

«Βασικό συμπέρασμα του βιβλίου μου είναι ότι ο ελληνικός λαός ατύχησε στις επιλογές πολιτικών και πνευματικών ηγητόρων» τόνισε ο διάσημος συνθέτης και συμπλήρωσε «με αποτέλεσμα να ζήσει μια ανάπηρη και νόθα πολιτική ζωή, όπου η πολιτική εξουσία με όπλο τους εκμαυλισμένους οπορτουνιστές χάλκευε ένα γενικευμένο και διαρκές ψέμα, με αποτέλεσμα να του κόβουν τα φτερά και να τον μεταβάλλουν σε όρνιθες ελεγχόμενης βοσκής σε ορνιθοτροφείο».

Στην παρουσίαση μίλησαν ακόμη ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος επισήμανε ότι μόνος τρόπος αντιμετώπισης της σημερινής κατάστασης είναι η αντίσταση που μπορεί να εκφρασθεί με μαζικές προσφυγές ενάντια στους τελευταίους έκτακτους φόρους που έχουν επιβληθεί και η Αναστασία Βούλγαρη που αναφέρθηκε στο «ιδεολογικό οπλοστάσιο» της «Σπίθας», όπως ξετυλίγεται μέσα από το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη.

Παρεμβάσεις έκαναν τέλος ο καθηγητής Κώστας Μπέης, ο δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ