Το ATS 2500 GT θέλει να κατατροπώσει τις Ferrari

H ATS -Automobili Turismo Sport- δεν είναι από το ονόματα με μεγάλο ειδικό βάρος ανάμεσα στους κατασκευαστές σούπερ σπορ μοντέλων κι ας έχει πίσω της μια ιστορία 50+ χρόνων.

Ήταν το 1961 όταν μια ομάδα στελεχών της Ferrari αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εταιρεία εξαιτίας μια εσωτερικής κρίσης. Κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να συνεργαστούν και να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο, το 2500 GT, που θα έσβηνε τις Ferrari. Συνολικά μπόρεσαν να κατασκευάσουν μόλις 15, στην συνέχεια η μάρκα εξαφανίστηκα για να αναγεννηθεί στις μέρες μας με το καινούργιο 2500 GT. Το οποίο έχει σχεδιάσει ο Emanuele Bomboi, ενώ δεν κρύβει πως πρόκειται για άμεσο αντίπαλο των Ferrari.

Κάτι που ισχύει και για τον κινητήρα του, ο οποίος αποδίδει 640 άλογα και ανεβαίνει μέχρι τις φρενήρεις 10.000 στροφές, έχοντας φυσικά και τον αντίστοιχο ήχο. Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε μια τιμή γύρω στα 3,0 δεύτερα για το 0-100 και μια τελική γύρω στα 340. Στην επίτευξη αυτών των τιμών βοηθά και το εξαιρετικά χαμηλό βάρος των 950 κιλών, που οφείλεται μεταξύ άλλων και στην χρήση ανθρακονημάτων τόσο για το πλαίσιο όσο και για το αμάξωμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο ATS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ