Οταν τα ρομπότ γίνονται μπάτλερ και μπάρμαν – H τεχνολογία που ξεπερνά την επιστημονική φαντασία [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν τα ρομπότ γίνονται μπάτλερ και μπάρμαν – H τεχνολογία που ξεπερνά την επιστημονική φαντασία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα γενιά των ρομπότ που παρουσιάστηκε στο Hannover Messe, τη μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, στη Γερμανία, έρχεται να φέρει επανάσταση στον τομέα της τεχνολογίας αλλά και να αλλάξει το τοπίο πολλών βιομηχανιών και κατόπιν της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με το Boston Consulting Group, οι δαπάνες για τα ρομπότ σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να εκτοξευθούν στα 67 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, από μόλις 15 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2010.
Ρομποτικά μυρμήγκια και πεταλούδες, ρομπότ μπάτλερ αλλά και ρομπότ που σερβίρουν μπίρες και ποτά έκλεψαν την παράσταση στην έκθεση για τις υπηρεσίες, την ευκινησία και την ευελιξία τους.

Ρομποτικά μυρμήγκια και πεταλούδες

Οταν τα ρομπότ γίνονται μπάτλερ και μπάρμαν – H τεχνολογία που ξεπερνά την επιστημονική φαντασία [εικόνες]  | iefimerida.gr 0


Χιλιάδες μικροσκοπικές μηχανές, ρυθμισμένες να συνεργάζονται με ακρίβεια, όπως ακριβώς ένα σμήνος εντόμων, πιθανόν να προτιμώνται στο μέλλον από τα εργοστάσια, αντί των ανθρώπων.
Στην γερμανική μηχανολογική εταιρία, που βρίσκεται πίσω από το ευφάνταστο αυτό εγχείρημα, πιστεύουν πως η δημιουργία μηχανών που μιμούνται τη συμπεριφορά των ζώων, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη χρήσιμης τεχνολογίας, όχι μόνο για χάρη της έρευνας αλλά και για εμπορική εφαρμογή.
Yumi – Το ρομπότ που περνάει την κλωστή από την βελόνα

Οταν τα ρομπότ γίνονται μπάτλερ και μπάρμαν – H τεχνολογία που ξεπερνά την επιστημονική φαντασία [εικόνες]  | iefimerida.gr 1


Το «Yumi» είναι ένα ρομπότ συναρμολόγησης που έχει τη δυνατότητα να δει και να αισθανθεί. Η ελβετική πολυεθνική ABB, που το κατασκεύασε ισχυρίζεται πως το ρομπότ μπορεί να χειριστεί από τα ευαίσθητα μέρη ενός ρολογιού χειρός έως και tablets και κινητά τηλέφωνα και είναι τόσο επιδέξιος που μπορεί να περάσει την κλωστή στη βελόνα.
Ο μπάτλερ του μέλλοντος

Οταν τα ρομπότ γίνονται μπάτλερ και μπάρμαν – H τεχνολογία που ξεπερνά την επιστημονική φαντασία [εικόνες]  | iefimerida.gr 2


Αυτό το «ευγενικό» cyborg, που δημιουργήθηκε από την Fraunhofer IPA και την εταιρεία κατασκευής SCHUNK, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Hannover Messe.
Οι δημιουργοί του λένε ότι το ρομπότ είναι ένα «ορόσημο» στον τομέα των κινητών ρομπότ υπηρεσίας και είναι πιο ευκίνητο και ευέλικτο από τους προκατόχους του.
Ρομποτική κουζίνα

Οταν τα ρομπότ γίνονται μπάτλερ και μπάρμαν – H τεχνολογία που ξεπερνά την επιστημονική φαντασία [εικόνες]  | iefimerida.gr 3


Το σπίτι του μέλλοντος θα μπορεί να εξοπλιστεί με μια ρομποτική κουζίνα που θα προετοιμάζει το πρωινό σας, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο. Δημιουργήθηκε από τη Ρομποτική Moley στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ρομπότ μπάρμαν

Οταν τα ρομπότ γίνονται μπάτλερ και μπάρμαν – H τεχνολογία που ξεπερνά την επιστημονική φαντασία [εικόνες]  | iefimerida.gr 4


Η γερμανική εταιρεία Kuka έχει δημιουργήσει ένα ρομποτικό μπάρμαν.
Το ρομπότ έχει τη δυνατότητα να πάρει, να κρατήσει και να γεμίσει ένα ποτήρι, να ανοίξει ένα μπουκάλι και να σερβίρει την μπύρα ή το ποτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρομπότ έκθεση τεχνολογίας Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ