Σόιμπλε: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα ενισχύσουν άλλο το EFSF» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα ενισχύσουν άλλο το EFSF»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε σήμερα ότι οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν την πρόθεση να ενισχύσουν» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) ενώ η συζήτηση για μια νέα ενίσχυσή του συνεχίζεται στην Ευρώπη.

«Του έχουμε δώσει τα εργαλεία για να μπορεί να ενεργήσει σε περίπτωση ανάγκης. Μετά θα το χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά, αλλά δεν έχουμε την πρόθεση να το ενισχύσουμε", δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής του συνέντευξης σχετικά με το ταμείο αυτό που δημιουργήθηκε το περασμένο έτος.
Μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι NTV, εξέφρασε την ευχή να επισπευθεί η λειτουργία του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) πριν από το 2013 – όπως είχε δηλώσει ο ίδιος από την Ουάσινγκτον – αλλά θεωρεί τώρα πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ