Βενιζέλος για πολυνομοσχέδιο Παιδείας: Επικίνδυνος αναχρονισμός που υπονομεύει την προοπτική των παιδιών μας

Σφοδρή κριτική στη κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο αναχρονισμό που υπονομεύει την προοπτική των παιδιών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του επισημαίνει τον κίνδυνο που υπάρχει για την ελληνική εκπαίδευση, να μείνει εκτός διεθνών εξελίξεων.

«Είναι κρίμα για το μέλλον του τόπου το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θέτει στο στόχαστρο της κάθε μετρό εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας και αριστείας στα πανεπιστήμια και γενικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης», αναφέρει αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνεχίζει:

«Προσπάθειες ετών, που έγιναν υπό συνθήκες ευρύτερης συναίνεσης, ακυρώνονται με ιδεοληπτικό τρόπο, στο όνομα μιας βαθειά συντηρητικής αριστεράς και μιας πελατειακής και παλαιοσυνδικαλιστικής αντίληψης για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ελληνική εκπαίδευση κινδυνεύει να καταστεί μουσειακό είδος εκτός διεθνών εξελίξεων. Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ο πιο σημαντικός ενδογενής πόρος ανάπτυξης εγκαταλείπεται για χάρη στείρων παλαιοκομματικών εμμονών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει πως «το 1982, οκτώ μόλις χρόνια μετά τη πτώση της δικτατορίας, ο τότε νόμος – πλαίσιο και το μοντέλο του δημοκρατικού/συμμετοχικού πανεπιστημίου των ομάδων, είχε νόημα γιατί ολοκλήρωνε την μεταπολίτευση στα ΑΕΙ. Σήμερα όμως το να σκέφτεται η κυβέρνηση με όρους της δεκαετίας του 1970 και των αρχών της δεκαετίας του 1980 στον τομέα αυτό είναι επικίνδυνος αναχρονισμός που υπονομεύει την προοπτική των παιδιών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ