Κατηγορηματική δήλωση Μπαλτά στο iefimerida: Ο Χατζάκης δεν θα φύγει με τροπολογία, αλλά με τον ισχύοντα νόμο - iefimerida.gr

Κατηγορηματική δήλωση Μπαλτά στο iefimerida: Ο Χατζάκης δεν θα φύγει με τροπολογία, αλλά με τον ισχύοντα νόμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποσαφηνίζει πλήρως με δήλωσή του στο iefimerida.gr ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς πως η τροπολογία που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Κοντονή περί απομάκρυνσης των επικεφαλής εποπτευόμενων φορέων δεν έχει καμία σχέση με τον Σωτήρη Χατζάκη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Με μία δήλωση που χαρακτήρισε κατηγορηματική, αποσαφήνισε στο iefimerida.gr: «Η τροπολογία που αφορά στους εποπτευόμενους φορείς -και υπάρχουν περί τους 500 που υπάγονται στο ΥΠΟΠΑΙΘ- ουδεμία σχέση έχει με τον Σωτήρη Χατζάκη. Δεν είναι καθόλου φωτογραφική. Ισα ίσα, το θέμα του Σωτήρη Χατζάκη δεν θα λυθεί εντός αυτής της διαδικασίας (σ.σ.: νομοσχέδιο Κοντονή) αλλά με την ισχύουσα νομοθεσία».

Χθες ο Σωτήρης Χατζάκης εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση όπου έλεγε μεταξύ άλλων: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού απέτυχε καταφανώς να απαξιώσει το έργο μου στο Εθνικό Θέατρο και να θίξει την τιμή και την υπόληψή μου, με αβάσιμες κατηγορίες, ψευδέστατους ισχυρισμούς και τη διασπορά φημών. Γι’ αυτό και προωθεί αυτήν την τροπολογία. Ένα έχω να δηλώσω. Μετά την κακοήθεια έρχεται η χλεύη. Αυτά σίγουρα δεν συνιστούν Αριστερά. Προφανώς δεν ασχολείται με την αποτροπή πωλήσεων πολύτιμων αγαθών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς σε ιδιωτικούς πλειστηριασμούς. Ασχολείται αποκλειστικά με την παράνομη και απαράδεκτη δίωξή μου. Θα λογοδοτήσει. Και στο λαό που αγαπά το Εθνικό Θέατρο. Και στη Δικαιοσύνη. Προσωπικά, ο ίδιος».

Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει η τροπολογία και το σάλο που προκλήθηκε στο χώρο του πολιτισμού

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ