Οι Γερμανοί κατασκευαστές συνασπίζονται απέναντι στις Google και Apple

Η αυτόνομη οδήγηση θα είναι, όπως φαίνεται, το colpo grosso της αυτοκίνησης στο άμεσο μέλλον και λογικό είναι όλοι ανεξαιρέτως να θέλουν μερίδιο από την πίτα, με πρώτες και καλύτερες τις κολοσσιαίες εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής, την Google και την Αpple.

Από την άλλη όμως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν θα αφήσουν εύκολα κάποιον να παρεισφρήσει στα χωράφια τους και έτσι οι Γερμανοί σε πρώτη φάση –είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι- συνασπίζονται. Με στόχο να δημιουργήσουν δική τους τεχνολογία και τεχνογνωσία, ώστε να μην εξαρτώνται ούτε από την Google ούτε και από την Apple.

Πρώτο πρότζεκτ αυτή της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός ψηφιακού χάρτη με δεδομένα πραγματικού χρόνου, τα οποία θα προκύπτουν από τη διασύνδεση των αυτοκίνητων όλων των κατασκευαστών και θα παρέχουν τις απαραίτητες για τη λειτουργία πληροφορίες. Οι υπεύθυνοι των τομέων έρευνας και εξέλιξης όλων των κατασκευαστών θεωρούν δεδομένα πως ένας τέτοιος χάρτης θα βελτιώσει κατά πολύ τη λειτουργία των συστημάτων πλοήγησής τους, καθώς αυτά μέχρι τώρα στηρίζονται σε δεδομένα από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τους χάρτες της Google. Παράλληλα επισημαίνουν πως όσα περισσότερα είναι τα αυτοκίνητα, που μετά τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους θα παρέχουν στοιχεία, τόσο πιο ακριβής θα είναι αυτός ο χάρτης.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως η Google πρόσφατα επένδυσε περισσότερα από 1 δις δολάρια σε χάρτες πραγματικού χρόνου, ενώ σε όλα αυτά το πιο μεγάλο εμπόδιο είναι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, που πρέπει να προσαρμοστεί προκειμένου όλη αυτή η διασύνδεση και η ανταλλαγή δεδομένων να είναι καταρχήν εφικτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google Apple αυτοκίνητο δυνατότητες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ