Η σπαρακτική κραυγή 20χρονης που έχασε 114 κιλά εξαιτίας της νόσου του Κρον [εικόνες] - iefimerida.gr

Η σπαρακτική κραυγή 20χρονης που έχασε 114 κιλά εξαιτίας της νόσου του Κρον [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 20χρονη που έχασε πάνω από 114 κιλά σε μόλις 20 μήνες δηλώνει ότι θα έδινε τα πάντα για να ξαναβάλει βάρος.

Η 20χρονη Αμέλια Τζέιν Χάρις από το Μπίρμινκχαμ είδε το βάρος της να πέφτει από τα 171 στα 50 κιλά χαρίζοντας της ένα ονειρεμένο σώμα. Ωστόσο παρά την φαινομενικά υγιή εξωτερική της εμφάνιση, η απώλεια βάρους της οφειλόταν στη Νόσο του Κρον, μία βασανιστική ασθένεια στo έντερo.

Οπως δηλώνει η ίδια «δέχομαι συχνά κοπλιμέντα για το σώμα μου, αλλά έχω έναν σταθερό πόνο. Μερικές φορές με πιάνουν απαίσιες κράμπες στο στομάχι, σαν μαχαιριές και δεν περνάνε. Δεν απολαμβάνω το φαγητό πια γιατί ξέρω ότι πρόκειται να μου προκαλέσει πόνο. Είναι αδύνατον να φάω κανονικά γιατί θα κάνω εμετό. Μπορώ να το αντιμετωπίσω με ισχυρά παυσίπονα, αλλά είναι σαν κατάρα. Θα ζω με αυτά για το υπόλοιπο της ζωής μου»

Η Αμέλια ήταν ένα ευτυχισμένο και υγιές παιδί, αλλά το βάρος της άρχισε να αυξάνεται στην εφηβεία της, παρόλο που δεν έκανε καμία αλλαγή στη διατροφή της. Μέχρι την ηλικία των 14 είχε φτάσει να αποτελεί στόχο κοροϊδίας για τα άλλα παιδιά λόγω των κιλών της.

Ωστόσο, παρόλο που η ίδια είχε αποδεχθεί το βάρος της, λίγο μετά τα 17α γενέθλια της αρρώστησε: «Εκανα εμετό 10 φορές την ημέρα. Δε μπορούσα να φάω τίποτα. Μέσα σε 20 μήνες έχασα πάνω από 110 κιλά. Είχα τρομοκρατηθεί»

Ανήσυχη για την ξαφνική απότομη απώλεια βάρους, η Αμέλια συμβουλεύτηκε ένα γιατρό και τον Ιούνιο του 2014 μετά από μήνες εξετάσεων, ο γιατρός της τη διέγνωσε με νόσο του Κρον.

Αμέσως της έγραψε ένα κοκτέιλ χαπιών, που έπρεπε να παίρνει κάθε μέρα: «Σε μία κανονική μέρα μπορεί να πάρω έως και 70 χάπια, αλλά αν υπάρξουν επιπλοκές μπορεί να πάρω μέχρι και 100.»

«Το βάρος μου συνεχίζει να πέφτει, ωστόσο ποτέ πριν δεν αισθάνθηκα χειρότερα.» Πλέον ζυγίζει 50 κιλά και είναι πολύ λεπτή για το ύψος της, ενώ όπως παραδέχεται, δεν μπορεί να κρατήσει το φαγητό και το νερό στο σώμα της αφού κάνει εμετούς συνέχεια.

Η σπαρακτική κραυγή 20χρονης που έχασε 114 κιλά εξαιτίας της νόσου του Κρον [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η σπαρακτική κραυγή 20χρονης που έχασε 114 κιλά εξαιτίας της νόσου του Κρον [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η σπαρακτική κραυγή 20χρονης που έχασε 114 κιλά εξαιτίας της νόσου του Κρον [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η σπαρακτική κραυγή 20χρονης που έχασε 114 κιλά εξαιτίας της νόσου του Κρον [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η σπαρακτική κραυγή 20χρονης που έχασε 114 κιλά εξαιτίας της νόσου του Κρον [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η σπαρακτική κραυγή 20χρονης που έχασε 114 κιλά εξαιτίας της νόσου του Κρον [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νόσος Κρον Βρετανία παχύσαρκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ