Οι NY Times ρωτούν τη σεφ Μαρία Λόη για την Ελλάδα: Μαθαίνουν την τσικουδιά και τους χοχλιούς - iefimerida.gr

Οι NY Times ρωτούν τη σεφ Μαρία Λόη για την Ελλάδα: Μαθαίνουν την τσικουδιά και τους χοχλιούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σεφ Μαρία Λόη είχε καταξιωθεί στη Νέα Υόρκη πολύ πριν γίνει γνωστή στην Ελλάδα.

Το εστιατόριο της στο Μανχάταν είναι ένα από τα πιο γνωστά στις ΗΠΑ και πολλοί Αμερικανοί έχουν μάθει χάρη σε εκείνη ότι η ελληνική κουζίνα είναι πολλά περισσότερα από γύρο και σουβλάκι.

Τώρα, μαθαίνουν και για τις διακοπές στην Ελλάδα, που είναι πολλά περισσότερα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Οι «New York Times» την προσέγγισαν και της ζήτησαν το know how των αυθεντικών διακοπών στην Ελλάδα. Η δημοσιογράφος Shivani Vora επιλέγει να βάλει αυτήν της τη φράση στην εισαγωγή της συνέντευξης: «Υπάρχουν πολλά περισσότερα να ανακαλύψει κανείς στη χώρα μου από τις υπερτουριστικές Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη και αν βγείτε από την τυπική (τουριστική) διαδρομή, θα ανακαλύψετε (μέρη) με πολύ λιγότερο κόσμο, αλλά πολύ περισσότερη ομορφιά».

Η δημοσιογράφος της νεοϋορκέζικης εφημερίδας επισημαίνει ότι οι περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα επιλέγουν τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως τη Μύκονο. Ομως, τι προτείνει η διάσημη σεφ; Ποιοι ανεξερεύνητοι προορισμοί μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών;

Πρώτη επιλογή για τη Μαρία Λόη είναι η Μήλος «η οποία έχει πανέμορφες παραλίες, όπως το Παλιοχώρι όπου η ακτογραμμή είναι γεμάτη από όμορφα βότσαλα». Συνεχίζει, προτείνοντας τη Νάξο, «όπου μπορείτε να βρείτε αρχαία μνημεία, αλλά και παραλίες». Από τις προτάσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η Κρήτη και συγκεκριμένα «η περιοχή Θαλόρη στο χωριό Καπετανιανά (Ηράκλειο), όπου πολλά παραδοσιακά κτίρια έχουν αναστηλωθεί και αντιπροσωπεύουν την αυθεντική αρχιτεκτονική της Μινωικής περιόδου». Μάλιστα, η διάσημη ελληνίδα σεφ επισημαίνει ότι η περιοχή παραμένει ακόμη ανεξερεύνητη σε σχέση με άλλους Κρητικούς προορισμούς και συμβουλεύει τους Αμερικανούς, όταν φτάσουν στη Θαλόρη να αναζητήσουν τον Μάρκο «ο οποίος ένας πανέμορφος Έλληνας γύρω στα 30. Μεγάλωσε εκεί όπου μένει ακόμα και είναι εκείνος που μπορεί να σας βρει τραπέζι στο ένα και μοναδικό πραγματικό εστριατόριο (της περιοχής) το οποίο επίσης ονομάζεται Θαλόρη. Αγαπά να υποδέχεται τους ξένους στο σπίτι του, όπου τους κερνά ένα ποτήρι τσικουδιά το οποίο συνοδεύει με ένα πιάτο από παρδοσιακούς κοχλιούς, το ελληνικό εσκαργκό».

Οσο για το ποια είναι η ιδανική εβδομάδα για έναν τουρίστα στην Ελλάδα, η Μαρία Λόη προτείνει: «διήμερη παραμονή στην Αθήνα για επίσκεψη στα αξιοθέατα, όπως την ιστορική Ακρόπολη και μία ημέρα κρουαζιέρα στα εκθαμβωτικά νησιά του Αργοσαρωνικού, Αίγινα, Πόρος, Υδρα και Σπέτσες».

Επίσης, προτείνει στους Αμερικανούς να επισκεφθούν το Μικρολίμανο, «όπου υπάρχουν ταβέρνες που προσφέρουν το καλύτερο ψάρι που θα δοκιμάσετε ποτέ». Οσο για την Αίγινα, δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να αγοράσει τα τοπικά φιστίκια. Ο Πόρος «έχει πανέμορφα αρχαία ερείπια από περίτεχνη σκαλιστή πέτρα πάνω στην οποία περιγράφεται η αρχαία ελληνική μυθολογία, ενώ στην Υδρα δεν κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο και το κύριο μέσο μεταφοράς είναι τα γαϊδουράκια». Οι Σπέτες «διαθέτουν πανέμορφες παραλίες», ενώ γίνεται αναφορά από τη Μαρία Λόη και στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, για την οποία ενημερώνει το αμερικανικό αναγνωστικό κοινό για την προσωπικότητά της και τον ρόλο-κλειδί που είχε κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι NY Times ρωτούν τη σεφ Μαρία Λόη για την Ελλάδα: Μαθαίνουν την τσικουδιά και τους χοχλιούς | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ