Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στην Αθήνα -Θα δει τραπεζίτες και βουλευτές

Στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα ο διάσημος Αμερικανός φιλέλληνας νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Ο κ. Κρούγκμαν που έχει από την αρχή επικρίνει τη σκληρή πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, είναι καλεσμένος του Γεράσιμου Αρσένη και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση, του οποίου είναι πρόεδρος ο κ. Αρσένης.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα (17.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του συνεδρίου «Εurope: What next?», όπου αναμένεται να κάνει λόγο για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας, καθώς και για το μείγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Τον Πολ Κρούγκμαν θα προλογίσει ο Γεράσιμος Αρσένης.

Η διάλεξη του Πολ Κρούγκμαν θα γίνει στα αγγλικά και ελληνικά (με ταυτόχρονη μετάφραση). Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάλεξη του «σημαντικότερου πολιτικού αρθρογράφου της Αμερικής» σύμφωνα με το περιοδικό The Washington Monthly, έχουν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι αναμένεται να τιμήσουν τον οικονομολόγο με την Λούκα Κατσέλη να είναι και εκείνη παρούσα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο.

Επίσης, αναμένεται να είναι και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας και οι διοικητές των ελληνικών τραπεζών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αν και είναι καλεσμένος, είναι αμφίβολο αν θα παραβρεθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ