Κρεμαστινός: Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να ζητά τη βοήθεια του πρωθυπουργού - iefimerida.gr

Κρεμαστινός: Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να ζητά τη βοήθεια του πρωθυπουργού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ σχολίασε και τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση.

Ο Κρεμαστινός δήλωσε στον Βήμα FM, ότι δε μπορεί όποιος έχει διαφορετική άποψη να καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο, ενώ τόνισε ότι καταργείται ο νόμος. «Έχουμε τις πρυτανικές αρχές να ζητούν τη βοήθεια της Αστυνομίας, τον εισαγγελέα να λέει ΟΚ και κάποιοι, κάποιος, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, να αναστέλλει τη λειτουργία του νόμου. Περί αυτού πρόκειται. Και το ερώτημα δεν είναι εάν οι καταληψίες έχουν ή δεν έχουν πανεπιστημιακά αιτήματα ή εξωπανεπιστημιακά. Το θέμα είναι ότι από εδώ και μπρος, τι θα γίνεται; Δηλαδή, όποιος έχει κατά κάποιο τρόπο διαφορετική άποψη θα μπορεί να πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο και θα το καταλαμβάνει και θα αναστέλλονται οι ισχύοντες νόμοι; Αυτό είναι το ερώτημα. Εδώ έχουμε, δηλαδή, ουσιαστικά, κατάργηση του νόμου», ήταν η δήλωσε του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Για το αν πρέπει να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας o κ. Κρεμαστινός είπε ότι πρέπει να γίνει «ό,τι ορίζει ο νόμος», και συνέχισε κατακρίνοντας τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. «Σήμερα, να μην γνωρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ποιος είναι αυτός που είναι υπεράνω των νόμων και να επικαλείται τη βοήθεια του Πρωθυπουργού; Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Πείτε μου πότε έχει ξαναγίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να βγαίνει και να λέει ότι «δεν μ’ αφήνουν κάποιοι να κάνω τη δουλειά μου» και να ζητάει τη βοήθεια του Πρωθυπουργού. Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ